torna

Detall de la notícia

Imatge 3541743

Art Jove de Relat Breu 2018 atorga quatre premis

“Els anys, els cels i les hores seques” d’Aina Gornés Sintes ha guanyat el primer premi del certamen Art Jove de Relat Breu 2018 del programa cultural Art Jove que organitza l’Institut Balear de la Joventut (IBJove). “Fora de temporada” d’Aina Cassanyes Roig, “El col·leccionista de boles de neu” de Maria Batle Cladera i “Ulls de gat”, de Jordi Nadal Perelló han obtingut el segon premi ex aequo.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports va celebrar aquest passat divendres a Ca n’Oleo la quarta final del programa cultural Art Jove 2018 que celebra enguany del total de nou certàmens convocats.
 
De la trentena de relats presentats el jurat, presidit per Elisenda Farré, filòloga i tècnica de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), i format per Marga Martorell, directora de l’editorial Moixonia, Laia Alegret, llibretera i propietària de la llibreria Drac Màgic i Laura Gosth, escritora guanyadora del certamen de relat Dones i Homes escriuen en lila d’Art Jove 2016, va decidir atorgar 4 premis.

El primer premi és de 1.000 € en metàl·lic i  2.000 € més que es destinaran a editar un recull de contes escrits per la persona guanyadora amb una editorial de reconegut prestigi. Així mateix ha concedit tres segons premis ex aequo, dotat cadascú amb 333,33 €

La final d’aquest certamen va consistir amb una lectura dramatitzada dels quatre relats a càrrec de tres actors; Núria Sbert i Marina Salas, guanyadora i finalista respectivament del certamen de Creació Teatral Jove Art Jove d’enguany i l’actor Guiem Juaneda. A Ca n'Oleo es varen dramatitzar fragments dels contes guanyadors sense dir a priori qui era l’autor o autora.