torna

Detall de la notícia

Imatge 3538518

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports dona suport, un any més, a la tercera edició del Fòrum de bones pràctiques en les arts visuals

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports col·labora en la celebració del III Fòrum de bones pràctiques en les arts visuals a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB). En aquesta tercera edició, el fòrum es duu a terme avui i demà, els dies 26 i 27, a Menorca, al Centre de Convencions del Mercadal.
 
Per facilitar el desplaçament a Menorca, els artistes o gestors culturals han tengut a la seva disposició la línia de subvencions a la mobilitat de l'Institut d'Estudis Baleàrics. A més, l'IEB ha col·laborat amb 2.000 euros en aquesta tercera edició.
 
Les activitats programades durant aquests dies comencen avui divendres 26 a les 16.00 fins a les 20.30 hores, i continua dissabte de les 10.00 a les 19.00 hores.
 
III Fòrum de bones pràctiques en les arts visuals. Quin centre de recursos artístics volem?
 
El III Fòrum de bones pràctiques en les arts visuals està organitzat per l'AAVIB (Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears), juntament amb l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Consell de Menorca i l'Ajuntament del Mercadal. L'objectiu de la celebració d'aquest fòrum públic envers les bones pràctiques és generar pensament, formació teòrica i pràctica i dotar d'eines per a la millora de la gestió i creació estructural en l'àmbit de l'art contemporani.
 
La temàtica d'aquesta edició és la relació amb les infraestructures necessàries per al desenvolupament d'un Centre de Creació, Pensament i Producció artística a Menorca. Per consensuar un document marc, aquest fòrum es divideix en tres parts.
 
La primera és un fòrum públic, dirigit a l'àmbit cultural i artístic, on sis professionals explicaran el funcionament i les necessitats d'un centre de recursos artístic. Els models són el Centro Huarte (Navarra), Hangar (Lisboa) i La Escocesa (Barcelona), Casa Planas (Palma) i La Regenta (Las Palmas, Canàries).
 
En la segona part es crearan quatre grups que treballaran algun aspecte relacionat amb el centre de recursos durant un mes.
 
I per últim, els grups es reuniran i exposaran els treballs desenvolupats, per crear el document base de com hauria de ser el pròxim Centre de Creació, Pensament i Producció Artística a Menorca; amb la participació de Diego Garulo de La Harinera (Saragossa) i Sebastià Mascaró (mediador cultural, Mallorca).