torna

Detall de la notícia

Imatge 3534136

El Govern presenta una iniciativa per reconèixer la capitalitat de la ciutat d'Eivissa

"Aquesta iniciativa és un acte de justícia amb la ciutat i els seus ciutadans que la reconeix com el que és: la capital de l’illa d’Eivissa. La norma ha de permetre al municipi disposar d’una estructura normativa i d’un finançament a l’alçada de l’Administració pública de referència que és. Donarà resposta a una demanda històrica dels seus habitants i el municipi disposarà de més recursos per ampliar i millorar la qualitat de les infraestructures i serveis municipals". La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquestes declaracions durant l’acte de presentació d’una iniciativa legislativa per reconèixer la capitalitat de la ciutat d’Eivissa.
 
La presidenta ha estat acompanyada del batle del municipi, Rafel Ruiz; del president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres, i dels representants de les formacions que donen suport a la iniciativa (PSIB, Podem, Més per Mallorca, PP, Ciutadans i El Pi).
 
Armengol ha manifestat que «la ciutat té uns serveis que són d’ús i gaudi de la majoria de ciutadans i ciutadanes de l’illa independentment del seu municipi de residència. És la seu del Consell Insular, acull les principals instal·lacions de l’Administració, impulsa l’activitat econòmica, cultural i social del conjunt de l’illa i concentra la majoria de serveis supramunicipals. Els ciutadans del municipi tenen unes despeses que s’han de compensar i la ciutat reuneix les condicions normatives per reconèixer la seva capitalitat».
 
La iniciativa
La iniciativa ha estat impulsada per l’Ajuntament d’Eivissa, compta amb la col·laboració del Govern i el Consell d’Eivissa i fins al moment té el suport de la majoria de grups parlamentaris. La intenció és presentar la proposta legislativa a través dels grups del Parlament de les Illes Balears i que s’aprovi «amb el màxim consens i al més aviat possible».
 
L’Ajuntament ha elaborat un estudi sobre els costs dels serveis supramunicipals en què s’estima que la capitalitat podria suposar entorn de 5 milions d’euros anuals. Tot i així, si s’aprova la capitalitat, més endavant s’elaboraria un altre estudi per determinar amb més exactitud la quantia que millor s’ajusta a la realitat de la ciutat.
 
Els fons de capitalitat serien finançats pel Govern (70 %) i el Consell d’Eivissa (30 %). Aquestes dues institucions, juntament amb l’Ajuntament del municipi, formarien el Consell de Capitalitat, també previst en la proposta que s’ha presentat avui.