torna

Detall de la notícia

Imatge 3533862

El conseller Negueruela presenta una estratègia de digitalització per aconseguir una indústria 4.0

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat aquest matí Idigital, l’estratègia de digitalització de la indústria a Balears, a través de la qual es vol impulsar la transformació digital de les empreses industrials de les Illes. Aquesta acció, que compta amb una inversió de 2,7 milions d’euros, té com a objectius principals l’increment del valor afegit industrial i l’ocupació qualificada del sector, el desenvolupament de palanques competitives per afavorir les exportacions industrials, i propiciar un model propi de la indústria del futur. L’acte, que ha tengut lloc a la seu de CAEB, ha comptat amb la presència de la presidenta de CAEB, Carmen Planas; el director general de Política Industrial, Manel Porras; a més d’empresaris de la indústria.

L’estratègia de digitalització, impulsada per l’IDI i la Direcció General de Política Industrial, s’emmarca en el Pla d’Indústria, concretament a l’eix d’acceleració tecnològica, i pretén donar una resposta al sector davant del repte de la digitalització i la introducció de la Indústria 4.0. Les empreses a les quals va destinada aquesta acció són totes les industrials, amb especial atenció als sectors considerats estratègics al Pla d’Indústria (nàutic, aeronàutic, hàbitat, indústria cultural i tecnològica, moda i alimentació), més la serviindústria.

Una de les primeres actuacions previstes a l’estratègia que es durà a terme és la convocatòria d’una ajuda per acompanyar la indústria en el disseny del pla de digitalització. Al voltant de 40 empreses es podran acollir a aquest ajut de l’IDI. Els beneficiaris rebran assessorament de consultors especialitzats, habilitadors digitals, que realitzaran els plans de transformació digital de les empreses. L’IDI rebrà assessorament tècnic de GSBIT i TURISTEC per a l’elecció dels consultors que participaran en la convocatòria.

El conseller Negueruela ha destacat “l’esforç que es fa per introduir la digitalització en el sector industria. S’han destinat 940.000 euros a la convocatòria d’ajudes en aquesta matèria. Fa mesos va sortir per primer cop una subvenció destinada a l’adquisició de tècniques i equips informàtics per a la modernització de l’estructura digital, i ara en presentam una per al disseny de l’estratègia digital de les empreses”. Negueruela ha recordat que “la Conselleria inverteix enguany 11 milions d’euros en la indústria de les Illes Balears”.

A més, aquest divendres, 26 d’octubre, comença la primera Jornada de Digitalització a Menorca, i que es repetirà a Mallorca i Eivissa. Aquesta jornada tècnica donarà a conèixer a les empreses la convocatòria així com els beneficis que aporta la transformació digital. Durant l’acte, es presentarà l’eina en línia “Diagnosi digital per a pimes”. creada per l’IDI, i a través de la qual les empreses poden conèixer el seu estat de digitalització.