torna

Detall de la notícia

Imatge 3533192

José Antonio López, Friedemann Winklhofer i la Coral Universitat Illes Balears acompanyaran la Simfònica en el tercer concert de temporada

El tercer concert de temporada de l’Orquestra Simfònica Illes Balears presentarà un escenari de luxe el 25 d’octubre, a l’Auditorium de Palma, a les 20:00h. El baríton José Antonio López; l’organista Friedemann Winklhofer i la Coral Universitat Illes Balears acompanyaran la Simfònica en aquesta nova vetllada, que constarà d'un total de 150 artistes damunt l’escenari dirigits pel mestre Pablo Mielgo.

La Simfònica, juntament amb la Coral Universitat Illes Balears, començarà el concert amb Nänie de J. Brahms. El compositor alemany posà música al poema de Friedrich Schiller que expressa lamentació sobre la mort. Abans de la pausa, el prestigiós baríton José Antonio López se sumarà al concert amb la Simfònica i la Coral per interpretar Five Mystical Songs de R. Vaughan Williams.

Els seus recents èxits cantant la Matthäus-Passion a la Musikverein de Viena, la Novena Simfonia a Hofburg (enregistrada per a Alpha Classics) o Ein Deutsches Requiem al Bozar de Brussel·les i al Festival Casals de Puerto Rico acrediten el gran moment del baríton José Antonio López.

Per finalitzar el tercer concert de temporada, la Simfònica interpretarà la Simfonia núm. 3 Op.78 “Orgue”, C. Saint-Saëns. Passatges de piano virtuosos, escriptura orquestral brillants i el potent so de l’orgue són alguns dels trets que s’atribueixen a l’obra del compositor francès. Cal destacar la presència de Friedemann Winklhofer a l’orgue.

Friedemann Winklhofer és professor a l'Acadèmia de Música i Teatre de Munic i va treballar per a la ràdio bavaresa com a autor i locutor de les seves composicions durant molts anys. Des de 1992, és expert assessor de l'arxidiòcesi de Munic-Freising. El setembre de 2001, fou nomenat conservador del Klais Organ a la Philharmonic Hall de Munic. En concert, Friedemann Winklhofer ha voltat per tot el món. També ha tocat amb moltes orquestres de renom i les seves actuacions s'han enregistrat en produccions discogràfiques, radiofòniques i televisives.