torna

Detall de la notícia

Imatge 3529523

Alona Vinç guanya el certamen de Disseny Gràfic d'Art Jove, Xavier Oliver el de Projectes de Futur de Disseny d'Interiors, i Adrià Talens i Itziar Lafuente el de Projectes Realitzats

El projecte “L'instint més animal” d'Alona Vinç ha guanyat el primer premi del certamen Art Jove de Disseny Gràfic. En segon lloc, han quedat ex aequo “Explosió creativa” d' Albert Tomàs Font i “Les dimensions de l'art” de Byron Mateo. Per la seva banda, el projecte “Son Dureta nou” de Xavier Oliver ha obtingut el primer premi de Disseny d'Interiors en la categoria de Projectes de Futur i, en segon lloc, han estat seleccionats ex aequo “Palau d'Aiamans” de Toni Quetglas i “Ca n'Arbona” de Maria Estelrich. “Dues peces i un sòcol” d'Adrià Talens i Itziar Lafuente ha obtingut el primer premi de Disseny d'Interiors en la categoria de Projectes Realitzats i, en segon lloc ex aequo, han estat premiats “Hotel Palas Atenea” d'Adriana Sans i “Casa Plecs” d'Aina Bigorra i Erick Herrera.

La final del certamen Art Jove de Disseny Gràfic i d'Interiors es va celebrar aquest divendres en el centre cultural Casa Planas, a Palma, i hi va assistir el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons.

Els desset finalistes del Certamen Art Jove de Disseny Gràfic i Disseny d’Interiors varen disposar d'un màxim de 5 minuts cada un per explicar el seu projecte al jurat i a la resta de concursants. Tots els projectes es poden veure encara fins aquest dissabte en l'exposició oberta al públic a Casa Planas.
 
En la categoria de Disseny d’Interiors, el jurat ha estat presidit per Juan Antonio Gálvez Calderón, director de l’EDIB; com a secretària Natalia Rabassa Ladrón, coordinadora de l’àrea d’Art Jove, i els vocals Antoni Torrandell Cabanellas, arquitecte i professor de Disseny d’Interiors de l’EASD; Inés Portell Cardell i Jaume Juan Calvo, ambdós dissenyadors d’interiors. 

El jurat del certamen en la categoria de Disseny Gràfic ha estat presidit per Antonio Rigo Grau, coordinador del departament de Disseny Gràfic de l’EDIB;  com a secretària Natàlia Rabassa Ladrón, coordinadora de l’àrea d’Art Jove i com a vocals Clara Català Bernabé, coordinadora del departament de Disseny Gràfic de l’Escola d’Art Superior i de Disseny de les Illes Balears; Maria Magdalena Huguet Ballester, periodista, i Toni Camps Duran, periodista, dissenyador gràfic i desenvolupador de Webs.

Els projectes finalistes de Disseny Gràfic han estat:
 
L’altra Mirada, d’Eliana García
Un mar d’art, de María Grande
L’art del futur, de Guillem Marc Femenies
Explosió creativa, d’Albert Tomàs Font
Les dimensions de l’art, de Byron Mateo
Connexió Creativa, de Paloma Ojea
L’instint més animal, d’Alona Vinç
What the f**k!, de Maria Antònia Porras
 
Els finalistes de Disseny d’Interiors en la categoria de Projectes de Futur han estat:
 
Palau d’Aiamans, de Toni Quetglas
Son Dureta Nou, de Xavier Oliver
Ca n’Arbona, de Maria Estelrich
Casal de Joves, de Marina Alcàntara
 
Els finalistes de Disseny d’Interiors en la categoria de Projectes Realitzats són:
 
Casa Pex, de Carlos Antón
Hotel Palas Atenea, d’Adriana Sans
Es Fortí, d’Antoni Gelabert
Dues peces i un sòcol, d’Adrià Talens i Itziar Lafuente
Casa Plecs, d’Aina Bigorra i Erick Herrera
 
Va tancar la final l’actuació del grup BILO, finalista del certamen de Creació Musical Art Jove 2018.