torna

Detall de la notícia

Imatge 3529136

Govern i Cort impulsen la coordinació per millorar els centres escolars de Palma

\Es protocolitza la coordinació de les actuacions de manteniment i millores estructurals dels col·legis públics de Palma
\Antoni Noguera: “L’escola pública és la gran garant de la igualtat d’oportunitats, per això les instal·lacions han d’estar en molt bones condicions”.
\Martí March: “L’objectiu és potenciar l’escola pública, volem escoles ben dotades”
 
El batle de Palma, Antoni Noguera i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, han signat avui un protocol per a impulsar la coordinació en la millora dels centres escolars de Palma. El batle de Palma, Antoni Noguera, ha assegurat que el protocol és “la continuació d’una feina ben feta, i ha de servir per millorar processos i coordinació”.  
 
El protocol contempla la creació d’una comissió, integrada per membres de l’Ajuntament i de la Conselleria, que “optimitzarà el recursos i la planificació de les obres, per guanyar eficàcia. L’objectiu és “potenciar l’escola pública, volem escoles ben dotades” ha explicat Martí March.
 
Noguera ha destacat que “l’escola pública és la gran garant de la igualtat d’oportunitats, per això les instal·lacions han d’estar en molt bones condicions”. El batle ha recordat que Cort ja ha actuat als centres palmesans en pintura interior i exterior i millora i ha agraït a la Conselleria la “responsabilitat social” amb Palma. Durant las visites que realitza setmanalment a les escoles públiques palmesanes amb els regidors d’Educació i Infraestructures, el batle ha pogut constatar que “les comunitats educatives estan molt contentes amb les obres que està duent a terme la Conselleria, que han estat moltes”. “S’ha invertit el panorama desolador de la passada legislatura”, ha assegurat Noguera.
 
el director general Planificació, Organització i Centres de la Conselleria Antoni Morante ha recordat que, com a experiència pionera, s’obren dos centres integrats d’Infantil, Primària i Secundària a Palma, i ha de quedar clara l’actució i la responsabilitat de cada administració, que queden així protocolitzades. “Aquesta legislatura la col·laboració entre Govern i Ajuntament ha estat excel·lent, els centres educatius només poden funcionar si hi ha una implicació directa de Govern i Ajuntament, això no sempre és així però en el cas de Palma sí”, ha assegurat Morante.
 
El protocol avui signat completa el conveni vigent en matèria educativa, que estipula que l’Ajuntament s’encarrega de la conservació i el mantenimient preventiu i correctiu i l’IBISEC d’ obres de reforma, millora i substitució, adaptacions i transformacions necessàries, ha recordat el conseller d’Educació i Universitat. “Durant aquests anys cadascú ha fet les seves actuacions i pensam que aquesta és la linia a seguir”, ha assegurat March.
 
A l’acte també la tinent de batle d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Palma, Susanna Moll, i el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat de l’Ajuntament, Rodrigo Romero. Moll ha assegurat que aquesta línia de feina “és una molt bona notícia”.
 
Durant aquesta legislatura, Educació i Infraestructures ja ha fet un informe de l’estat actual de cadascun dels centres públics, amb tots els elements valorats i la vida útil que presenten. “Així es més fàcil prioritzar les inversions que s’han de fer a les escoles”, ha assegurat Moll.