torna

Detall de la notícia

Imatge 3528009

Solistes de la Simfònica oferiran un concert de cambra a la Sala Noble del Palau de Ca'n Saura de Ciutadella en commemoració de l'Any Llompart, amb entrada lliure

Aquest dissabte dia 20 d'octubre solistes de la Simfònica oferiran un concert de cambra, a la Sala Noble del Palau de Ca'n Saura de Ciutadella, Menorca, a les 20:30 h, d'entrada lliure i amb el lema "Solcant l'aire" per commemorar els 25 anys de la mort de l'escriptor, poeta i activista cultural Josep Maria Llompart de la Peña. Aquest concert és una de les activitats plantejades per la Conselleria de Cultura que s'emmarquen dins l'Any Llompart. A més, respon als objectius plantejats al Pla de Cultura de les Illes Balears, que són la descentralització de Mallorca de l'oferta cultural, l'accessibilitat a la cultura i la recerca de nous públics.

Smerald Spahiu (violí); Paula Marqués (violí); Sonia Krasnova (viola) i Emmanuel Bleuse (violoncel) interpretaran obres com: Vistes al mar d'Eduard Toldrà; Mediterrània d'Antoni Parera Fons; Adagio de Miquel Capllonch; Catalunya d'Isaac Albén i Intermezzo (Goyescas) d'Enrique Granados.

Marta Cuesta Garcias, Joan Manel Cirer i Miquel Àngel Torrens Llabrés seran els solistes que recitaran alguns dels poemes més rellevants de Josep Maria Llompart com: "Camí florit"; "Petita història familiar"; "Primavera"; "S'estimaren"; "Per a una música de Chopin" "Camí de perfecció", entre d'altres.

Les entrades són gratuïtes i es poden recollir a l'Ajuntament de Ciutadella de 9:00 h a 14:00 h.

Aquest concert s'emmarca dins l'Any Llompart. La declaració institucional de l'any 2018 com a Any Josep Maria Llompart té l'objectiu de commemorar i reconèixer la figura i trajectòria de l'escriptor i activista mallorquí durant tot l'any amb un ampli programa d'activitats impulsat conjuntament per les entitats i institucions implicades.