torna

Detall de la notícia

Imatge 3527219

Armengol presideix avui un Consell de Govern extraordinari per demanar la declaració de zona catastròfica

“Són moments de tristesa i dolor. El nostre pensament i suport absolut són amb les famílies de les 9 víctimes mortals i de les persones que encara estan desaparegudes. Ara hem d’estar devora les famílies que estan patint moltíssim”. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquestes declaracions acompanyada del president del Consell de Mallorca i el batle de Sant Llorenç des Cardassar, durant la seva visita a una de les zones afectades per les pluges i les inundacions d’ahir.
Armengol també ha explicat que avui a les 17.00 hores es farà un Consell de Govern extraordinari en què es decretaran 3 dies de dol a la comunitat i se sol·licitarà al Govern espanyol la declaració de “zona afectada greument per una emergència de protecció civil” amb l’objectiu que l’Estat també ajudi i s’impliqui en la recuperació de l’espai.
En aquest sentit, la titular de l’executiu ha posat de relleu la implicació del president Pedro Sánchez, que avui té previst desplaçar-se fins al municipi per conèixer de primera mà les conseqüències de les inundacions i que ha traslladat “el compromís del Govern d’Espanya per poder posar en marxa totes les mesures extraordinàries que tenen a veure amb una zona catastròfica”.
Armengol també ha agraït “el magnífic i incansable treball de totes les persones, cossos i forces que s’han mobilitzat des de l’Ajuntament, el Consell Insular, el Govern autonòmic, el Govern estatal, voluntaris i empreses, que estan ajudant en tot el que poden, començant a reconstruir i, sobretot, cercant aquelles persones que encara estan desaparegudes”.