torna

Detall de la notícia

Imatge 3527191

Armengol remarca el compromís del Govern amb la defensa dels drets dels consumidors

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha reconegut la feina dels professionals de la Direcció General de Consum durant l’acte que ha commemorat el 20è aniversari de l’aprovació de la Llei 1/1998, de 10 de març, de l'Estatut dels consumidors i usuaris de les Illes Balears.
 
L’esdeveniment ha estat introduït pel director general de Consum, Xisco Dalmau, i s’ha guardonat a més de quaranta treballadors i treballadores en actiu i jubilats de totes les Illes que en els darrers vint anys han destacat per la seva aportació a la Direcció General de Consum i per la seva implicació en la defensa dels drets dels consumidors. També s’ha reconegut la tasca dels directors generals anteriors. Han assistit a l’acte els representants d’associacions de consumidors i de les patronals de les Illes Balears.
 
La presidenta ha apuntat que en un món amb unes relacions de consum cada vegada més complexes i condicionades per les noves tecnologies és necessari redoblar els esforços per protegir els consumidors i aconseguir una administració més “àgil i efectiva”. “La defensa dels drets de les persones consumidores és una prioritat per aquest Govern; per això, aquesta legislatura hem recuperat la Direcció General de Consum, eliminada anteriorment”, ha assenyalat.
 
“Si avui els usuaris tenen més drets i se senten més protegits –ha manifestat Armengol-, és gràcies a l’encomiable feina i dedicació d’aquelles persones que diàriament, des de l’Administració, heu ajudat i donat solucions a moltíssimes persones en moments delicats. Als professionals que heu format part dels serveis de la Direcció General de Consum i a la labor que des de fa molts anys fan les associacions de consumidors. La vostra tasca és essencial per defensar els drets del conjunt de la ciutadania ja que tots som consumidors”.
 
Així mateix, la titular de l’executiu ha indicat que la protecció dels ciutadans ha millorat en els darrers vint anys gràcies a la legislació, al reforç de la inspecció i a la col·laboració entre les administracions públiques, als agents socials, als mateixos consumidors i a la implicació i dedicació de tots els professionals de consum en les tasques d’inspecció, campanyes informatives, educació i d’arbitratge.
 
Per part seva, el director general de Consum s’ha referit a la primera llei autonòmica de consum i ha recordat que aquesta va ser important perquè per primera vegada es va garantir una protecció especial als infants i menors d’edat, a les dones embarassades, a la gent gran, a les persones malaltes i a les que tenen alguna discapacitat. A més, es varen poder dissenyar campanyes d’informació, d’acord amb les necessitats específiques del territori, es va assumir la competència en el control del mercat i es va crear el Consell de Consum, com a màxim òrgan de participació i consulta.