torna

Detall de la notícia

Imatge 3527100

El professorat d'FP d'Agrària participa de les formacions que SEMILLA ofereix al sector agrícola

Fins al proper mes de novembre vuit docents dels cinc centres de les Illes Balears on s’imparteixen cicles formatius de la família professional d’Agrària participaran dels viatges formatius dels sectors boví-lleter, fruita-hortalissa, ametler-oví i apícola que organitza l’empresa pública Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA) adscrita a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Aquestes formacions, que varen començar el passat mes de setembre i que continuaran fins al proper mes de novembre de 2018, consistiran en una sèrie de visites a empreses, cooperatives i explotacions de Cantàbria, Astúries, Catalunya i Aragó.

En aquest sentit, dos professors de l’IES Pasqual Calbó (Maó) i de l’IES Josep Sureda i Blanes (Palma) visitaran, entre d’altres instal·lacions, una granja familiar relacionada amb el sector lleter a la zona de Cantàbria i Astúries. Per altra part, altres dos docents dels centres integrats de formació professional (CIFP) de Can Marines de Santa Eulària del Riu (Eivissa) i Joan Taix (sa Pobla) visitaran a Lleida el centre d’investigació i recerca agrària IRTA i la cooperativa Arreu Bio, entre d’altres llocs.

En canvi, un professor de l’IES Pasqual Calbó (Maó) i una professora de l’IES Felanitx visitaran la cooperativa de Zuera (Saragossa), dedicada a les mescles de pinsos, i la Unió Agroalimentària Societat Cooperativa de Reus, dedicada al sector de fruita seca, l’oli de l’oliva i el vi. Finalment, dos professors de l’IES Felanitx i l’IES Josep Sureda i Blanes visitaran les caseres d’apicultors professionals de Girona.

La Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat valora molt positivament totes aquestes experiències formatives, ja que permeten als professionals dels centres d’FP acostar-se i conèixer de primera mà la realitat del món laboral i del sector agrícola, fet que repercutirà dins les aules dels estudis de formació professional.