torna

Detall de la notícia

Imatge 3527000

El viol·loncelista Pablo Ferrández i la direcció de Kerem Hassan en el primer concert de temporada de la Simfònica a l'Auditori de Manacor

El divendres 19 d’octubre de 2018, a les 20:00h, serà el primer concert de temporada de l’Orquestra Simfònica Illes Balears a l‘Auditori de Manacor. El solista Pablo Ferrández (violoncel) i el director Kerem Hasan acompanyaran a la Simfònica en la inauguració de temporada a Manacor.

Pablo Ferrández serà el solista que inaugurarà la temporada interpretant  una de les obres més famoses i complexes per a violoncel, el Concert de violoncel Op. 104 d’A. Dvorak. El jove violoncel·lista és premiat en el XV International Txaikovski Competition, V International Paulo Cello Competition, ICMA 2016 a “Jove Artista de l'Any”. Pablo Ferrández acaba també de ser guardonat amb el Premi Princesa de Girona 2018 pel seu “talent excepcional i projecció internacional”. Elogiat per la seva autenticitat, Ferrández és considerat per la crítica com “un dels millors violoncel·listes” (Rémy Louis,Diapason Magazine). Als 26 anys continua la seva brillant carrera col·laborant amb artistes de renom i orquestres de prestigi internacional.

La programació es completarà amb la Quarta Simfonia de P.I. Txaikovski. Música sentimental per finalitzar el primer concert de temporada a Manacor que comptarà amb la direcció de Kerem Hassan. El jove director ha guanyat el prestigiós Premi Joves Directors del Festival de Salzburg. Hassan es va convertir en finalista en el Concurs de Direcció Donatella Flick, dirigint la London Symphony Orchestra. Després d'això, se li va concedir el títol creat recentment de director associat a la Welsh National Opera. El primer projecte d'aquesta col·laboració és una producció de La forza del destino de Verdi el 2018, en la qual assistirà el director honorari de la Welsh National Opera, Carlo Rizzi, i també dirigirà algunes representacions.

La temporada a l’Auditori de Manacor consta de sis concerts amb una programació i solistes de luxe. La intenció de descentralitzar l’abast de la Simfònica, més enllà de Palma, i que arribi a nous públics i escenaris, és un dels objectius del Pla de Cultura de les Illes Balears que la Simfònica fa temps que està implementant.