torna

Detall de la notícia

Imatge 3525954

Comença la tercera edició del programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana

La directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, i el director insular de Territori i Paisatge del Consell de Mallorca, Miquel Vadell, varen inaugurar el passat dimarts, 9 d’octubre, la tercera edició del programa de formació i transferència Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana. Aquesta inauguració va tenir lloc a la finca de Raixa (Bunyola) dins el marc d’unes jornades duites a terme els dies 9 i 10 d’octubre i a les quals participaren un total de 26 centres educatius i 150 docents de tots els nivells educatius.

Les jornades es varen centrar en la participació dels docents mitjançant ponències fetes per centres que ja fa tres cursos que participen en el programa i en l’elaboració de tallers pràctics que va permetre als assistents posar en pràctica algun dels aspectes dels projectes realitzats per aquests centres.

Programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana

Aquest programa, que és fruit de la col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Universitat i el Consell de Mallorca, vol promoure la metodologia d’aprenentatge servei dins el currículum dels centres educatius de l’àmbit de l’illa de Mallorca en el marc de la serra de Tramuntana per afavorir l’establiment de xarxes comunitàries amb responsabilitat social. L’aprenentatge servei és una metodologia que, mitjançant la detecció de necessitats reals, afavoreix processos d’aprenentatge i de servei a l’entorn amb l’objectiu de conèixer-lo i participar, en comunitat, a millorar-lo.

Els objectius que es volen aconseguir amb aquest programa són els següents:

  • Impulsar metodologies competencials d’aprenentatge servei vinculades a l’entorn.
  • Proporcionar noves eines didàctiques per estimar, descobrir, intervenir i preservar la serra de Tramuntana.
  • Desencadenar processos d’ensenyament i aprenentatge col·laboratius de servei a la comunitat i d’interrelació amb el territori.
  • Impulsar el treball en equip i la creació d’una xarxa de centres per afavorir l’intercanvi d’experiències i recursos.