torna

Detall de la notícia

Imatge 3525206

Jornada pitiüsa a Barcelona: pintura, ball pagès i cinema

Aquest dimarts la consellera Fanny Tur assistirà a Barcelona a diversos actes de creadors culturals d’Eivissa a Barcelona que han rebut el suport de la Conselleria de Cultura. Els actes es celebraran a l’Escola Superior de Disseny i Art, on hi haurà una conferència del cineasta i pintor Adrià Cardona que presentarà el seu curt Fist of Jesus, un curtmetratge de baix pressupost que ha obtingut un centenar de premis. Cardona va néixer a Eivissa i a part de cineasta també està molt valorat com artista plàstic.
 
A continuació hi haurà una actuació de ball pagès, que participen a l’acte gràcies al suport de la Conselleria de Cultura, per d’aquesta manera poder exportar el nostre patrimoni cultural més enllà de les Illes Balears.
 
Finalment, s’inaugurarà l’exposició “El pintor dels blancs i de la llum d’Eivissa” del pintor eivissenc Ferrer Guasch. La Conselleria de Cultura va col·laborar en l’edició del catàleg coincidint amb que enguany es commemora el centenari del seu naixement. L’Escola Superior de Disseny i Art s’hi ha volgut sumar organitzant dues exposicions simultànies a l’Espai NAU U i a l’Espai Blanc de les seves seus. Els quadres de Ferrer Guasch transporten a carrers i places de dalt Vila i Sa Penya, a les cases pageses i esglésies rurals d’aquesta Eivissa que tant estimava. Creador d’un estil propi, les seves teles s’omplen de jocs de llums i ombres blancs lluminosos i una infinita gradació de tonalitats, on els volums i els plans de l’arquitectura tradicional eivissenca són els seus principals protagonistes.