torna

Detall de la notícia

Imatge 3524266

El poliesportiu Prínceps d'Espanya estrena curs amb una nova recta d'atletisme i noves pistes de voleibol platja i 3x3 de street bàsquet

El poliesportiu Prínceps d’Espanya, gestionat des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General d’Esports, estrena aquest inici de curs noves instal·lacions on han tengut lloc destacades intervencions en els darrer mesos que beneficiaran els esportistes dels programes de tecnificació del Govern de les Illes Balears, així com els clubs i els usuaris en general. Aquestes actuacions formen part de la remodelació integral de Prínceps d’Espanya que s’està realitzant durant l’actual legislatura.
En general, s’hi ha augmentat en un 44 % les inversions i la despesa corrent respecte de la legislatura anterior per impulsar el projecte de remodelació integral de les instal·lacions i millora del funcionament del Poliesportiu on entrenen els esportistes dels programes de tecnificació esportiva. El 2015, les inversions més despesa corrent varen ser de 1.766.508 euros; i el 2018, les inversions més despesa corrent se situen en 2.543.502 euros.

Entre les principals intervencions que s’hi han dut a terme, destaca la nova recta d’atletisme, de 80 metres i quatre carrils situada en la part posterior de les grades de la pista d'atletisme, que redueix la saturació i l'impacte sobre la mateixa pista. És una nova recta d’escalfament amb sintètic i gespa artificial en el seu perímetre, que permet un ús per arrossegaments, per a entrenament de velocitat i tanques, i compta amb espai de jocs d’iniciació a l’atletisme per a les escoles d’atletisme. També s’ha actuat a les pluvials de la recta d’escalfament.

També en destaquen altres dues actuacions que ha dut a terme la Fundació per a l’Esport Balear conjuntament amb el Poliesportiu. Són tres noves pistes situades a l’esplanada d’asfalt entre el pavelló de bàsquet i les sales de condicionament físic, que substitueixen tres pistes de bàsquet exteriors. Es tracta de les següents pistes: dues pistes de street bàsquet 3x3, amb trespol sintètic; i una pista de voleibol platja, tennis platja i bàdminton platja. És una pista d’arena amb tancaments i paravents amb suports per xarxes segons l’esport a practicar.

A més, a Prínceps d’Espanya també s’està completant la fase I de la intervenció a la piscina coberta de 25 metres, que consisteix a arreglar l’estructura metàl·lica que sostén la cúpula i canviar les planxes de policarbonat de la cúpula mòbil.

A més, en el recinte s’ha instal·lat nova lluminària a les quatre pistes de tennis de terra batuda, amb focus de tecnologia LED, més eficient; i s’ha fet una actuació a part dels tancaments del poliesportiu, que són els laterals de les pistes ràpides de tennis, la tanca perimetral de la pista atletisme, el tancament del rocòdrom i els de la zona de la recta d’escalfament.