torna

Detall de la notícia

Imatge 3516224

Determinants socials de l'obesitat: Què ens pesa?

La Direcció General de Salut Pública i Participació ha organitzat dins el marc de l’Escola de Salut Pública de Menorca un encontre sobre les causes de l’obesitat. Aquesta jornada ha estat un espai de reflexió i debat sobre les actuacions per prevenir l’obesitat fetes des de l’Administració i altres sectors (empreses d’alimentació, el sector de la restauració i Justícia Alimentaria).

També hi ha hagut un espai per reorientar les actuacions dels professionals sanitaris dels centres de salut tenint en compte els aspectes socials de l’obesitat i aprofitant els recursos del municipi.  En el Encontre ha participat, entre altres, representants de l’Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN), Directors Generals de Salut Pública i tècnics de diferents CCAA, representants de grans superfícies, del sector de la restauració i de ONGs. Ha quedat clar que l’obesitat no és un problema de salut individual de les persones que la pateixen, sinó que té causes estructurals, relacionades amb les condicions socioeconòmiques.

L’obesitat és un marcador de desavantatge social. Especialment les dones i els infants en els grups socioeconòmics més desfavorits són més vulnerables a patir-la. Les administracions han de fer accions per combatre aquest problema i els professionals sanitaris han de tenir en compte els determinants socials de la salut a l’hora d’abordar-lo a la consulta.