torna

Detall de la notícia

Imatge 3503014

El Govern lliura els Premis de Turisme 2018

El Govern de les Illes Balears ha lliurat els Premis de Turisme 2018 durant la III Nit del Turisme, que s’ha celebrat a Eivissa amb la presència de les principals autoritats de les Illes.  Aquestes distincions honorífiques es dediquen a iniciatives o actuacions que aposten per la viabilitat, la innovació i la sostenibilitat del producte turístic de les Illes i, així, contribueixen a millorar la qualitat, la competitivitat i l’emprenedoria del sector.
 
La presidenta Francina Armengol ha accentuat que tenim un sector turístic  que “ha fet de la qualitat la seva bandera i el seu camí”. La demostració és que “apuja salaris i millora contractes. Que està guanyant, a poc a poc, la batalla de l'estacionalitat amb temporades més llargues. Un turisme que té cura dels seus treballadors, millora la vida dels residents i complau els visitants. Que festeja la recuperació dels seus competidors tornant a liderar el mercat Mediterrani en ingressos i creació de llocs de treball. Un turisme”, ha conclòs, que “ha convertit la sostenibilitat social i ambiental en la garantia d'un present de rendibilitat i, sobretot, d'un futur encara millor".
 
Segons Armengol, estam davant un “triomf” que “ens ha portat un nou contracte social amb el qual aquestes illes treballen unides per garantir que la riquesa sempre sigui compartida, que les oportunitats arribin a tota la ciutadania i que l'entorn inigualable de les nostres illes continuï essent, alhora, el nostre millor llegat i una certesa de prosperitat futura".
 
La vicepresidenta i consellera de Turisme, per la seva banda, ha afirmat que des del Govern s’han impulsat mesures valentes i necessàries per aconseguir la sostenibilitat mediambiental, econòmica, cultural i social a les Illes Balears. “Els Premis de Turisme són una aposta per la sostenibilitat i qualitat del sector turístic de les Balears”, ha apuntat Busquets, ja que “es reconeixen aquelles iniciatives que han marcat la diferència en diversificació de producte turístic, millora de les condicions laborals, la recerca aplicada al turisme, el posicionament internacional de les Illes o altres bones pràctiques”. En aquest sentit, ha afegit que el canvi de model impulsat des del Govern “no es pot fer sense la complicitat i participació d’empresaris, ciutadans i resta d’institucions”.
 
Entre els assistents a la gala es trobaven el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el batle d’Eivissa, Rafael Ruiz; el batle de Palma, Antoni Noguera; i la secretària d’Estat de Turisme, Bel Oliver.
 
L’acte, al qual han assistit prop de 200 persones, ha estat organitzat per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) amb la col·laboració del Consell d’Eivissa.
 
A continuació s’enumeren les categories i els guanyadors de la nit:
 
1. GUARDÓ AL CONEIXEMENT I A LA RECERCA APLICADA AL TURISME
Sistema d’indicadors turístics de Menorca (OBSAM). Sistema integral d’indicadors turístics que permet avaluar l’estat i l’evolució del turisme a Menorca des d’un punt de vista econòmic, social, mediambiental i cultural. Alhora, pretén ser una eina útil per a la presa de decisions i la millora contínua del sector turístic de l’illa.
 
 
2. GUARDÓ A LA MILLOR INICIATIVA DE RESPONSABILITAT SOCIAL
Alcúdia per a tots. Des del 2017, l’Ajuntament d’Alcúdia treballa per convertir el municipi en una destinació de referència en el turisme accessible. D’aquesta manera, contribueix al desenvolupament del turisme inclusiu, incentiva la inclusió social real i consciencia el sector empresarial de la importància de l’accessibilitat universal.
 
3. GUARDÓ A LA MILLOR INICIATIVA DE TURISME SOSTENIBLE
Posidònia Maps. Projecte iniciat a Formentera amb l’objectiu d’elaborar la cartografia de les prades de posidònia oceànica i difondre-la a través d’una app i de Google Earth. Dona a conèixer l’estat de la posidònia i permetrà estudiar-ne l’evolució i millorar-ne la conservació.
 
4. GUARDONS AL TREBALL, A L’ESFORÇ I A LA DEDICACIÓ PROFESSIONAL EN TURISME
Pere Pascual Gual (propietari i administrador de VIVA HOTELS & Resorts). Com a empresari turístic, ha contribuït a la diversificació de l’oferta turística amb productes relacionats amb l’esport, la gastronomia i el benestar. També ha col·laborat amb altres indústries tradicionals de Mallorca i en iniciatives socials i cíviques.
 
Ricardo Urgell Martí. La seva contribució a l’oci nocturn d’Eivissa i la marca PACHA han estat cabdals per a la projecció internacional de l’illa. El seu grup empresarial ha fomentat el desenvolupament turístic de l’illa. A la vegada, ha donat suport a associacions relacionades amb la discapacitat.
 
5. GUARDÓ A L’EXPERIÈNCIA TURÍSTICA
Pescaturismo. Plataforma web que posa a disposició dels turistes una oferta diferent i sostenible. En col·laboració amb les confraries de pescadors, ofereix tot tipus d’excursions i activitats d’oci mariner, cultural i gastronòmic amb aquests treballadors del mar.
 
6. GUARDÓ A LES BONES PRÀCTIQUES EN IGUALTAT DE GÈNERE
Projecte STOP SV (IREFREA). Iniciativa europea entre Espanya, Portugal, la Gran Bretanya i Txèquia que té com a finalitat impartir formació al personal d’hoteleria i oci nocturn per tal de prevenir la violència sexual en el sector turístic i protegir i ajudar les víctimes en aquest context.
 
Per concertar entrevistes amb els premiats, podeu contactar amb l’equip de premsa de la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme a comunicaciovicepresidencia@comunicacio.caib.es.