torna

Detall de la notícia

Imatge 3499510

L'Ibdona i els ajuntaments impulsen taules de coordinació local per a millorar la prevenció i la intervenció en casos de violència de gènere

Les taules locals de coordinació contra la violència de gènere són un instrument de treball en el qual estan representades les principals entitats i institucions que, dins un municipi, estan implicats directament o indirectament en la lluita contra la violència de gènere, com són diferents departaments dels ajuntaments, els centres educatius, els centres de salut, la policia local i les forces de seguretat de l'Estat o l'Institut Balear de la Dona, entre d'altres.

Aquestes taules permeten coordinar i millorar tant la prevenció com la intervenció en els casos de violència de gènere.

L'Ibdona i els ajuntaments impulsen i lideren aquests operatius, que es convoquen de manera ordinària dues vegades a l'any, amb periodicitat semestral. A més, s'hi constitueixen comissions de treball específiques per dur a terme projectes concrets, com poden ser formacions o elaboració de protocols d'actuació, entre d'altres.

Actualment, s'han creat o iniciat taules de coordinació local en municipis com Calvià, Eivissa, Son Servera, Felanitx, Inca i Manacor.

En aquest vídeo, els i les protagonistes expliquen la seva experiència: accés al vídeo