torna

Detall de la notícia

Imatge 3498903

La Junta Directiva de l'Assemblea Balear de l'Esport (ABE) aprova cinc propostes que opten al canvi de nom del Palma Arena

La Junta Directiva de l’Assemblea Balear de l’Esport (ABE), presidida aquest dilluns per la consellera d’Esports, Fanny Tur, ha recollit i aprovat les propostes de noms candidats a substituir l’actual nom del velòdrom Palma Arena. Les propostes, aprovades per la Junta avui, es traslladaran per ser votades al ple de l’Assemblea que es convocarà el pròxim mes d’octubre.

 
Una vegada l’Assemblea Balear de l’Esport hagi votat i elegit el nou nom del velòdrom de ciclisme en pista Palma Arena, entre les candidatures presentades, posteriorment el nou nom elegit haurà de ser ratificat per la Junta Rectora del Palma Arena.
 
Les propostes de nom aprovades avui per la Junta de l’ABE són cinc i són les següents: Guillem Timoner i Joan Llaneras, a proposta de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears; Margarita Victoria García (Mavi) i Magdalena Rigo, per part de Feministes en Acció; i el de Velòdrom Illes Balears, proposta de nom genèric. A aquestes cinc propostes s’hauran d’afegir les possibles propostes que també facin els membres de l’ABE en les properes setmanes.
 
Guillem Timoner Obrador (Felanitx, 24 de març de 1926), ciclista de pista mallorquí que competí entre 1941 i 1968. En la prova de mig fons darrere motocicleta va aconseguir sis títols del Campionat del món. Va ser també campió d'Europa i en vint-i-quatre ocasions campió d'Espanya. L'any 1983, quan feia 15 anys que estava retirat, va tornar a competir i l'any següent guanyà el Campionat d'Espanya amb 58 anys.
Joan Llaneras Rosselló (Porreres, 17 de maig de 1969), ciclista mallorquí que va combinar tant la ruta com la pista, on aconseguí els majors èxits. Guanyador de quatre medalles olímpiques, dues d'or a Sydney i a Pequín. També, set vegades Campió del Món, quatre en Punts i tres en Madison. Cap altre ciclista de l'estat espanyol havia pogut igualar Timoner fins que el 16 d'abril de 2006 Llaneras aconseguí el seu sisè campionat del món. La seva darrera competició va resultar victòria als Six Days de Rotterdam de 2009.

Margarita Victoria Garcia Cañellas (Mavi García) (Palma, 2 de gener  de 1984), dedicada al duatló i al ciclisme especialista, ha aconseguit tres Campionats d’Espanya de Duatló de Llarga Distància.
Magdalena Rigo Vanrell (Campos, 22 de juliol de 1969), pionera del ciclisme mallorquí i espanyol, ha estat Campiona de Balears de Ruta, cinquena  en el Campionat d’Espanya de fons en carretera; el 1985, medalla de plata en el Campionat d’Espanya de Ruta, i l’any següent, Campiona d’Espanya de fons en carretera, així com campiona de Balears de Velocitat i medalla de bronze en el campionat d’Espanya de Velocitat i Punts.