torna

Detall de la notícia

Imatge 3495990

La Sectorial d'Educació aprova per majoria sindical augmentar a 3 les juntes electorals per les properes eleccions sindicals

\ Una vegada s’aprovi en Consell de Govern, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera tindran una unitat electoral pròpia

\A l’actualitat existeix una junta electoral única per a totes les Illes Balears

\Aquesta aprovació respon a una petició dels sindicats majoritaris que formen part de la Mesa Sectorial

\ Amb aquesta mesura es minimitzen els efectes de la insularitat i es fomenta una major participació i representació del personal docent

La Mesa Sectorial d’Educació celebrada avui ha aprovat per majoria sindical establir com a unitats electorals per als funcionaris docents de l’ensenyament no universitari, les juntes de personal docent no universitari de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. 

Una proposta presentada pels sindicats majoritaris a la Mesa que suposa de cara a les properes eleccions sindicals, un canvi de funcionament, ja que fins ara les Illes Balears es comptava amb una única junta de personal docent. I a partir d’ara es crearà una junta per Mallorca, una altra per Menorca i una més, per les illes d’Eivissa i Formentera. 

Amb aquesta iniciativa la Conselleria d’Educació i Universitat, considera que es fomenta l’acció sindical facilitant als membres de la Junta de Personal Docent no Universitari l’exercici de les seves funcions com a representants de les organitzacions sindicals, i a la vegada s’evita que el fet de la insularitat, que caracteritza a aquesta comunitat autònoma, sigui un obstacle.

Aquest punt s’ha aprovat amb el vot a favor dels sindicats STEI, ANPE, CCOO i UGT i amb l’abstenció de UOB i Alternativa.

Aquest Acord es durà per a la seva aprovació al proper Consell de Govern.

Es tracta de la primera passa en la preparació i organització de les properes eleccions sindicals que es celebren el proper 4 de desembre de 2018. Les darreres eleccions sindicals es celebraren al desembre de 2014, ara fa 4 anys.