torna

Detall de la notícia

Imatge 3495488

Armengol i la ministra Robles es reuneixen per reactivar el projecte per construir 831 habitatges públics a Son Busquets

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, s’ha reunit avui matí amb la ministra de Defensa, Margarita Robles. La presidenta ha manifestat que la reunió “ha servit per reactivar el projecte de construcció de 831 habitatges públics a Son Busquets. Tant per al Govern espanyol com per a l’autonòmic, l’accés a l’habitatge i la construcció i ampliació del parc d’habitatge protegit és una prioritat”.

“L’anterior Govern de l’Estat –ha recordat Armengol– va tancar la porta a la construcció d’aquests 831 habitatges públics. Ara els ministeris s’obren a la cerca de solucions per posar en marxa un projecte molt important per a Palma i per millorar l’accés dels nostres ciutadans a un habitatge”.

La titular de l’executiu ha volgut agrair la predisposició de Robles i del ministre de Foment, José Luís Ábalos, amb qui el Govern es reuní fa unes setmanes, i ha assenyalat que a partir d’ara, després d’aquesta primera reunió amb Defensa, s’aprofundirà en “la cerca de fórmules que permetin fer realitat un projecte que feia anys que estava aturat”.

El projecte de Son Busquets
Els terrenys de Son Busquets són propietat del Ministeri de Defensa, on hi ha un antic quarter militar. L’any 2006 els ministeris de Fernández de la Vega i Carme Chacón alliberaren aquest espai, de 111.000 m2, amb l’objectiu de construir 831 habitatges de protecció oficial.

Des de llavors, aquest projecte s’ha anat paralitzant i perllongant en el temps, resultat dels successius canvis de govern als equips municipals, autonòmics i estatals, així com per incidències del Ministeri sobre la ubicació d’una estació d’energia elèctrica, que ja s’han solucionat.