torna

Detall de la notícia

Imatge 3492955

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports presenta l'exposició "Bipolaritat" de Tomeu Coll a l'Arxiu del Regne de Mallorca

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports presenta a la sala d’exposicions de l’Arxiu del Regne de Mallorca l’exposició “Bipolaritat” de Tomeu Coll, exemple de la simbiosi que sempre acaba sorgint entre l'art i la paraula. Tomeu Coll col·loca en el rerefons del llenç uns poemes dels darrers llibres de quatre poetes amb els quals l'artista se sent molt identificat: Mitologia de Pere Joan Martorell, V de Lucia Pietrelli, Afollada de Laia Martínez i Tavernàries de Manel Marí.
 
El projecte va arrancar oficialment el mes de juny del 2017. El resultat són desset quadres de mitjà i gran format i quatre papers en els quals hi ha una simbologia i unes tonalitats per a cada escriptor. Tot i ser una mateixa sèrie, s'identifiquen quatre subgrups, en referència a cada un dels autors.
 
Aquesta exposició itinerant, que es va presentar del 21 de juny al 21 de juliol de 2018 a Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, va ser una bona ocasió per reivindicar la figura de Manel Marí, el poeta eivissenc que tants anys va residir a València i que ens va deixar fa pocs mesos.
 
En aquesta ocasió, a l’Arxiu del Regne de Mallorca, la inauguració comptarà amb la lectura d’un poema de Pere Joan Martorell, Lucia Pietrelli i Laia Martínez dels respectius poemaris que il·lustren l’exposició. De la mateixa manera, en acabar l’acte, se servirà una copa de vi Gorgollasa de Can Majoral que porta a l’etiqueta un quadre que va fer Tomeu Coll.
 
Les obres de Tomeu Coll es podran veure des del 13 de setembre fins al 16 de novembre. El 22 de setembre, per celebrar la Nit de l’Art, la sala romandrà oberta des de les 19 fins a les 22 hores.