torna

Detall de la notícia

Imatge 3490604

Armengol destaca la rebaixa de les taxes universitàries per a la millora de la igualtat d'oportunitats

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha destacat que amb la rebaixa de les taxes universitàries que ha fet possible el Govern «la UIB és més universal, s’ha democratitzat i està a l’abast de més gent. Tenim una universitat més assequible i equitativa que fomenta la igualtat d’oportunitats i millora com a ascensor social».
 
Armengol ha afirmat que, «tot i que encara queda feina per fer», el treball conjunt amb la comunitat universitària, l’increment dels recursos i el compromís del Govern han permès donar un nou impuls a la UIB en els darrers tres anys».
 
La presidenta ha apuntat la importància de reforçar una universitat que «està en plena sintonia amb el bategar de la nostra societat; que és motor d’innovació, ciència, llengua i cultura; part important del nostre progrés econòmic i social, i decisiva a l’hora de dibuixar les fronteres individuals i col·lectives de la nostra comunitat».
 
Balanç
Armengol ha fet un balanç positiu i ha repassat algunes de les millores que s’han aconseguit en els darrers tres anys, com l’augment del 17,5 % del pressupost de la UIB, increment que l’any que ve arribarà al 25 %; la creació de la Facultat de Medicina i el grau oficial de Direcció Hotelera; els 1,5 milions d’euros en ajuts provinents de l’impost de turisme sostenible per finançar projectes d’investigació, que «per primera vegada es posen en marxa i eren una reivindicació del col·lectiu»; el 62 % d’augment del pressupost de l’IDISBA; el programa Joves Qualificats, que ha permès la contractació de més de 1.000 joves amb estudis superiors a administracions, empreses públiques i la UIB; els 6.900.000 euros pressupostats per a la construcció d’un nou edifici per a estudis de ciències de la salut; el decret de carrera investigadora, que «aportarà estabilitat a la feina d’investigadors i donarà més oportunitats perquè el talent prosperi en aquesta terra i per atreure’n de nou», o els ajuts econòmics que els estudiants d’ERASMUS tindran el curs 2019-2020 gràcies a la nova convocatòria que oferirà la Conselleria d’Educació.
 
«Aquí el talent sempre l’hem tengut, però ara li hem sumat recursos i voluntat perquè creixi. Avui la UIB ha donat passes endavant i està en millors condicions per formar més i millors professionals. Ciutadans i ciutadanes que tendran a les seves mans construir unes illes més pròsperes, justes, igualitàries i cohesionades», ha afegit la titular de l’executiu.