torna

Detall de la notícia

Imatge 3488463

Cap de setmana de semifinal a Eivissa del Certamen de Música per a Joves intèrprets en la modalitat de solistes d'Art Jove 2018

Aquest dissabte 8, a les 20.30 h, i diumenge 9 de setembre, a les 12:30 h, en el Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), convoca la semifinal del programa cultural Art Jove dedicat al Certamen de Música per a Joves intèrprets en la modalitat de solistes Art Jove 2018.
 
En aquest certamen es varen inscriure 11 solistes; és per això que inicialment Art Jove va decidir dividir la semifinal en dues sessions i, seguint la seva política descentralitzadora, va triar Eivissa com a seu per acollir aquesta selecció. Hi ha hagut baixes de darrera hora i finalment només 6 joves artistes concursaran.

El jurat presidit per Marcel·lí Minaya, clarinetista, director de l’Escola de Música Antoni Torrandell, està format per Miquel Estelrich, pianista, professor del Conservatori Superior de les Illes Balears, Armand Abraham, pianista, cap d’estudis del Conservatori de Mallorca, Iván Sanz, clarinetista, director del Conservatori d’Eivissa, José Joaquín San Juan, saxofonista, professor de saxo del Conservatori de Mallorca, i Javier Bonet, saxofonista i professor músic de la Banda Municipal de Música de Palma, i com a secretària del jurat, Natàlia Rabassa, coordinadora de l’àrea d’Art Jove.  Aquest tribunal decidirà quins tres joves passaran a la final que se celebrarà a Palma el dia 15 de novembre.

El premi d’aquest certamen està dotat amb 2.500 €, repartits de la següent manera:

  • Un primer premi en metàl·lic de 1.000 € i 600 € més per a dues actuacions (cadascuna dotada amb 300 €). Una en el marc de Fira B! del 2019 i l’altra al Festival Inclàssic 2019 d’Inca.
  • Els 900 € restants es destinaran a pagar actuacions de la persona guanyadora i de les finalistes, que rebran 150 € per actuació. Es garanteix un mínim d’una actuació per a cada finalista fins a exhaurir els 900 €.


Aquests són els solistes seleccionats que finalment participaran a les semifinals i la peça que hi interpretaran:

Dissabte 8 de setembre
Laura Serra Marín (piano)
Balada núm. 1 op. 23 en sol menor (Frédéric Chopin)
Sergi Sellés Garcia (piano)
Sonata Kv 457. Primer i segon moviment (W.Amadeus Mozart)
Pablo Goterris Bonet (saxofon, acompanyament piano)
Sonate fur Althorn in Es (Paul Hindemith)
Raúl Sabiote Sánchez (bombardí acompanyat de piano)
La Folia (Marin Marais)
 
Diumenge 9 de setembre
Magí Garcías Frau (piano)
Sonata núm. 2-S, 2n i 3r mov (Sergei Rachmaninoff)
Tolo Genestar Marquès (clarinet)
Quatuor pour la fin du temps. III mov.Abîme des oiseaux (Olivier Messiaen)