torna

Detall de la notícia

Imatge 3487190

Ampliam a 4 anys la concertació dels serveis dirigits a joves extutelats

La primera concertació es va fer per un any i es torna a convocar per quatre, fet que garanteix el manteniment dels serveis d’habitatge i d’acompanyament

Es concertaran amb entitats socials fins a 56 places d’habitatge i 130 d’acompanyament a joves de 18 a 25 anys extutelats per l’administració

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació concertarà per quatre anys els dos serveis dirigits a joves que han estat tutelats per l’administració, que són el servei d’habitatge d’emancipació i el servei d’acompanyament. Es renoven així els primers concerts socials, que es varen fer per un any, i que ara s’amplien fins a quatre, amb l’objectiu de seguir donant cobertura a aquest col·lectiu de joves i aportar estabilitat a les entitats socials que presten aquests serveis, ja que es consolida el pas del model de la subvenció al model de concertació.

Es faran dues convocatòries de concertació; una pel servei d’habitatge d’emancipació per a joves de 18 a 25 anys que han estat tutelats per l’Administració, i una altra pel servei d’acompanyament a aquest col·lectiu. Es concertaran els dos serveis amb entitats del tercer sector social de les Illes Balears i es desenvoluparan fins l’any 2022. En total, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà fins a 1’8 milions d’euros a finançar 56 places d’habitatge a joves extutelats que estiguin en procés d’emancipació (18 a 25 anys), i fins a 1’6 milions d’euros a finançar el servei d’acompanyament. Se’ls garanteix així l’accés a un habitatge i l’acompanyament en processos de recerca de feina, estudis o tràmits administratius.

Es tracta de dos serveis públics, prestats per entitats socials, que la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha posat en marxa aquesta legislatura per acompanyar els joves provinents dels serveis de protecció de menors en el seu procés d’emancipació, una vegada han complit els 18 anys. En la majoria dels casos, la manca de recursos econòmics i de suport familiar els dificulta una transició a la vida adulta independent.

Els dos serveis estan contemplats al Pla Estratègic d’Emancipació per a joves extutelats per l’Administració de les Illes Balears, que ja ha beneficiat més de 150 joves i inclou altres mesures que també s’estan desenvolupant, com són la Renda d’Emancipació per a joves extutelats i accions d’orientació i inserció laboral.