torna

Detall de la notícia

Imatge 3486553

Martí March visita les obres de l'IES Joan Ramis i Ramis de Maó i dels col·legis Mare de Déu de Gràcia i Pintor Torrent a Menorca

\Aquest estiu s’hauran invertit 3.6 M € en obres a Menorca i més de 10 en el que duim de legislatura

\Durant aquest estiu s’han invertit més de 12 milions d’euros a centres educatius de les Illes Balears

\L’obra més important de les Illes aquest estiu és la de l’ampliació de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó

 

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat de la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha visitat avui les obres que s’estan fent a diferents centres educatius de Menorca. A les visites ha estat acompanyat pel director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i el delegat d’Educació a Menorca, Joan Marquès. 

En total a Menorca aquest estiu de 2018 s’hauran fet obres majors a 4 centres i menors a 9 centres. I queden pendents de contractació obres a 5 centres. A més hi ha pendent el projecte de millora d’accessibilitat al CEIP Antoni Juan Alemany, que s’ha declarat desert i es tornarà a licitar. Tots aquests projectes suposen una inversió de 3.609.649,61 euros.

En el que duim de legislatura s’han invertit 10 milions d’euros a Menorca en la millora d’infraestructures educatives.

Una inversió molt important per l’illa i que en paraules de la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora és d’agrair ja que estan dignificant l’educació a Menorca. Al que ha afegit que moltes de les obres que s’estan realitzant en aquest legislatura, com l’ampliació de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, atenen a reivindicacions històriques de projectes que havien quedat aturats i ara s’han recuperat per tal de millorar la calitat de l’educació a Menorca.       

Per la seva part el conseller d’Educació i Universitat, Martí March ha agraït el suport i la bona col·laboració existent entre les distintes institucions que constitueixen un element clau per dur a terme aquestes infraestructures. En referència a les obres d’ampliació a l’IES Joan Ramis i Ramis, Martí March, ha destacat que suposa la recuperació d’un projecte de 2010, que una vegada s’ha actualitzat dona resposta a les reivindicacions de un centre que des de fa uns anys demanava tenir unes instal·lacions adequades. Al que ha afegit que ara, amb aquesta ampliació invertim més de 2’3 milions d’euros en 8 noves aules, en la creació d’un espai per tallers per formació professional i la construcció d’una aula UECCO, que també era una demanda històrica d’aquest centre. També es crea una aula que es convertirà en l’arxiu històric del centre.                  

Entre les principals obres que s’estan duent a terme aquest estiu a Menorca, a més de l’ampliació de l’IES Joan Ramis i Ramis, destaquen les obres d’ampliació i reforma del CEIP Pintor Torrent de Ciutadella, les de substitució de coberta i reforma del poliesportiu de l’IES Pasqual Calbó, la millora de l’accessibilitat al CEIP Mare de Déu de Gràcia i la millora de l’accessibilitat al CEIP Antoni Juan Alemany. En total, aquestes obres suposen una inversió de  valorades en 1.446.434’64 euros. En obra menor s’inverteix aquest estiu un total de 506.137’76 euros.

Millores al CEIP Mare de Déu de Gràcia a Maó

L’obra de millora de l’accessibilitat prevista al CEIP  Mare de Déu de Gràcia preveu una important actuació d’adequació als exteriors i a l’interior de l’edifici. L’obra suposa una inversió de 142.417€ i un termini d’execució de 20 setmanes.

El projecte de reforma preveu l’eliminació de barreres arquitectòniques i la millora de l’accessibilitat amb la construcció d’una nova rampa d’accés principal, instal·lació d’un ascensor; reforma del lavabo existent; ampliació de les sales dels mestres i eliminacions de desnivells.

Ampliació IES Joan Ramis i Ramis

L’ampliació de l’IES Joan Ramis i Ramis és l’obra més important que s’ha iniciat aquest estiu a les Illes Balears tant per la seva envergadura com per la inversió que suposa. Aquesta intervenció parteix d’un projecte redactat el 2010, que s’ha actualitzat, i preveu, a més d’aules noves repartides en dos pisos, i un taller d'informàtica d'FP, un arxiu històric ubicat a la planta baixa. El fet que les obres siguin compatibles amb el funcionament ordinari del centre, ja que es tracta d’una nova edificació annexa, facilita el procés d’execució. El projecte ha sortit a licitació per 2.766.716 euros, encara que finalment es va adjudicar per  2.356.020 € i té un termini d’execució de 12 mesos.

El projecte planteja construir una ampliació del centre en tres plantes perllongant els passadissos actuals de cada planta fins a una superfície total ampliada de 1.652,67 m², la qual cosa permetrà la retirada definitiva de les cinc aules modulars del centre.

A la planta baixa s’hi ubicarà l’arxiu museu per al manteniment, la salvaguarda i la difusió del patrimoni que l’Institut guarda d’ençà que es va crear: llibres, instruments i tota mena d’objectes per a l’ensenyament utilitzats al llarg del temps. També s’ha previst situar en aquesta planta una porxada coberta per usar-la a l’hivern, ja que el centre només en té una de molt petita.

A la planta primera, hi haurà set aules polivalents més, per satisfer les necessitats d’espai. Mentre que a la planta segona, s’ha previst ubicar-hi un taller d’instal·lació i reparació d’informàtica i dues aules per al cicle formatiu d’Informàtica. En aquesta planta hi haurà tres aules polivalents més per al servei general del centre.

A les dues plantes s’hi han de situar nous serveis i s’hi han de distribuir dues escales noves: una de 1,70 metres d’amplada com a mínim per al servei d’aquesta ampliació i una altra d’exterior de 1,50 metres d’amplada per a l’evacuació d’aquesta part del centre en cas d’emergència.

Ampliació CEIP Pintor Torrent

La reforma i ampliació del CEIP Pintor Torrent de Ciutadella és una actuació que forma part dels projectes inclosos al Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El projecte té un termini d’execució de 8 mesos. 

Es tracta d’una important actuació amb un cost de més de 974 mil euros que contempla l’ampliació del centre amb la construcció d’un nou edifici on s’ubicarà un gimnàs amb un magatzem, un nucli de banys i vestuaris amb un bany adaptat i, un despatx. També s’ubicarà al pati una nova pista de bàsquet al costat de la de futbol. El projecte té prevista la connexió entre els dos edificis -el nou i l’actual- mitjançant un porxo exterior.  

Aquesta obra inclou també la supressió de les barreres arquitectòniques per millorar la accessibilitat del centre, així com actuacions en les instal·lacions elèctrica i tèrmica, i en els dispositius contraincendis. Per millorar l’accessibilitat s’instal·larà un ascensor adaptat a l’edifici principal i es faran actuacions per l’adaptació dels itineraris i accessos als dos edificis. 

Més de 12 milions en infraestructures educatives aquest estiu a Balears

El Govern de les Illes Balears mitjançant la Conselleria d’Educació i Universitat continua treballant en la millora de les infraestructures educatives de les Illes Balears i aquest estiu ha fet una inversió de 12 milions d’euros per a obres a centres educatius de totes les Illes i que des de que es va començar la legislatura ha invertit 44 milions en aquest concepte.

Aquest estiu s’han programat 96 obres a centres educatius de les Illes, 26 de les quals, d’obra major.

El balanç en obres des d’inici de legislatura és de més de 560 obres majors i menors fetes a 240 centres, que representen el 80% dels centres educatius de les Illes Balears. Cal esmentar que això suposa multiplicar per quatre les inversions que es feren durant tota la legislatura anterior.

Tant aquesta obra com la resta de les que s’han fet aquesta legislatura fins a 31 d’agost de 2018 ja es poden consultar a Google Maps. L’enllaç també s’ha posat a disposició de tothom a la plana web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, igualment que el Pla d’Infraestructures Educatives