torna

Detall de la notícia

Imatge 3486214

Treball i l'Associació de Forners i Pastissers aclareixen que la campanya d'Inspecció contra la competència deslleial s'adreçarà a locals que es publiciten com a forn però que poden encobrir una activitat de restauració

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha mantingut avui una reunió amb el president de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, Pep Magraner, per explicar el sentit de la campanya d’Inspecció anunciada ahir, en roda de premsa, junt amb els representants del sector de la restauració a Mallorca.

En aquest sentit, el conseller i el president dels forners han coincidit en assenyalar que la campanya d’inspecció és necessària tant per combatre la competència deslleial que causa al sector de la restauració, amb la proliferació de locals que –sota el nom de forn o pastisseria- poden encobrir una activitat de bar o cafeteria i també per detectar aquells locals que venen  pa que no han elaborat en els seus obradors (i que, per tant, és d’una qualitat inferior), com a pretext per realitzar serveis corresponents al sector de la restauració.

Tant Negueruela com Magraner també han manifestat que la campanya exclourà les inspeccions a aquells establiments adherits al segell “Pa d’aquí”, que pel fet de ser una marca de qualitat ja tenen un seguiment específic que garanteix la seva activitat com a forns o pastisseries. Cal recordar que “Pa d’aquí” és un segell creat l’any 2016 per identificar aquells forns que venen productes d’elaboració pròpia, amb l’objectiu de mantenir les elaboracions identificatives de les Illes Balears. Actualment hi ha 282 establiments adherits a la marca a totes les Illes.