torna

Detall de la notícia

Imatge 3484512

Martí March visita les obres d'ampliació de l'IES Puig de Sa Font de Son Servera

\El projecte  de millora a l’IES Puig de Sa Font de Son Servera cofinançat amb Fons FEDER, té un cost de més de 940 mil euros

\ Aquesta actuació respon a la necessitat d'adequar les instal·lacions per als cicles formatius d’FP

\ Tot apunta a que les obres estaran finalitzades pel primer trimestre de 2019

\ En el que es du de legislatura s’han invertit 44 milions en 560 actuacions a més de 240 centres

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha visitat avui les obres de l’IES Puig de Sa font de Son Servera. L’han acompanyat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda i el batle de Son Servera, Antoni Servera.

Les obres de millora que es fan al centre responen a la necessitat d'adequar les instal·lacions per als cicles formatius d’FP bàsica de Cuina i restauració i de grau mitjà de Cuina i gastronomia, a la vegada que es millora l’accessibilitat a l’institut.

Es tracta d’una nova actuació prevista en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 aprovat per la Conselleria d’Educació i Universitat i que a la vegada forma part dels projectes inclosos al Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).  Les obres es varen licitar el passat mes d’abril per un import de 943.850 euros i tenen un termini d’execució de 10 mesos. Tot apunta a que estaran finalitzades durant el primer trimestre de 2019.  

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha volgut posar en valor la col·laboració institucional que hi ha al darrera de les obres que s’han fet a l’IES Puig de Sa Font. A més ha explicat que “aquesta obra forma part del Pla d’Infraestructures Educatives i el Pla Integral d’FP, i es tracta d’una intervenció que dona resposta a les necessitats d’infraestructura i completa l’oferta educativa del centre”. March ha afegit que “volem incrementar el nombre d’estudiants d’FP i que hoteleria i turisme siguin sectors cada vegada mes professionalitzats i per això necessitam gent ben formada, i apostar per la formació qualificada del sector de turisme i hoteleria. Aquest centre pot ser un centre de referència per qualificar aquests alumnes”.

El conseller ha recordat que aquest estiu s’han invertit 12 milions d’euros per a la millora d’infraestructures educatives “que s’afegeixen al nombre prou significatiu d’obres que s’han fet aquesta legislatura”. A més ha explicat que “enguany s’està  complint amb el compromís d’anar llevant les aules modulars, de manera que començarem amb menys aules aquest curs i progressivament al llarg del curs i del 2019 i això en una comunitat autònoma com la nostra que està incrementant la població escolar any rera any”.

Un projecte de reforma de més de 940 mil euros

Les importants obres d’ampliació de l’IES Puig de Sa Font preveuen la construcció d’un nou edifici al centre per tal d’adequar les instal·lacions per als cicles formatius d’FP, a la vegada que es millora l’accessibilitat al centre.

El projecte té previst la construcció d’un nou edifici de planta rectangular, similar al ja existent, que tindrà tres tallers: un de pastisseria, un de cuina i un de restauració.  A part d’això, comptarà amb nous espais per a serveis comuns de magatzem, congelació, refrigeració, neteja d’aliments, cambra freda i vestuaris.

Aquesta obra inclou també el projecte de millora d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, amb la millora dels itineraris exteriors i la incorporació de diverses rampes, la construcció d’un bany adaptat i la instal·lació d’un ascensor.

Cal recordar que a l’actualitat l’IES Puig de Sa Font de Son Servera té com a oferta educativa entre els seus estudis dos cicles formatius de la família professional d’Hoteleria i turisme (FP bàsica de Cuina i restauració i CFGM de Cuina i gastronomia), amb unes instal·lacions pròpies que no són suficients per donar resposta als reptes i necessitats educatives que proposen aquests cicles formatius.

Des de fa anys, part de les classes s’imparteixen a les cuines cedides per un hoteler de la zona, però el fet que la temporada turística s’allargui de cada vegada més ocasiona que aquestes classes no es puguin impartir a les cuines de l’hotel mentre roman obert al públic, cosa que dificulta el correcte funcionament dels cicles.  Per això, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, juntament amb l’IBISEC, va decidir ampliar l’IES per tal d’adequar un espai per dur a terme els cicles formatius de Cuina.

De la reforma d’ampliació i adequació de la cuina es veuran beneficiats de forma directa els 61 alumnes que actualment cursen aquests cicles, però també de forma indirecta les futures generacions de la zona, ja que es garanteix poder dur a terme uns cicles formatius com els de Cuina i permet l’ampliació de l’oferta formativa de formació professional a una zona eminentment turística i amb molta demanda com és Son Servera-Cala Millor.

Més de 12 milions invertits en més d'un centenar d'obres aquest estiu als centres educatius de les Illes Balears

Aquest estiu s’ha fet una inversió de 12 milions d’euros per a obres a centres educatius de totes les Illes Balears i que des de que es va començar la legislatura s’han invertit 44 milions en aquest concepte. En concret s’han programat 96 obres a centres educatius de les Illes, 26 de les quals, són d’obra major.

Des d’inici de legislatura s’han dut a terme més de 560 obres majors i menors a 240 centres, que representen el 80% dels centres educatius de les Illes Balears. Cal esmentar que això suposa multiplicar per quatre les inversions que es feren durant tota la legislatura anterior.