vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 3465192

Destinam 35.000 euros a l'acollida humanitària d'estudiants sahrauís a Balears i 25.000 euros a enfortir el teixit associatiu en cooperació i solidaritat

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació a concedir un ajut econòmic a l’entitat Escola en Pau per una quantia de 35.000 euros. Es tracta d’una subvenció per desenvolupar el programa d’acollida humanitària «Madrassa 2018», que consisteix en l’acollida, per part de famílies de les Illes Balears, d’infants i joves sahrauís procedents dels campaments de refugiats del Sàhara Occidental a Tindouf, perquè puguin estudiar en circumstàncies adequades i exercir el seu dret a l’educació i a la salut. El projecte, el desenvolupen famílies de les Balears que acullen de manera solidària aquests infants i joves procedents dels campaments. Es repeteix cada curs escolar, i cada tres o quatre anys, segons la disponibilitat de famílies acollidores, s’hi incorporen nous estudiants. Per a aquest any 2018, el projecte consisteix en donar suport a 30 joves sahrauís, perquè continuïn amb la seva formació de primària, secundària, formació professional o universitària. 

 

També s’ha aprovat destinar 25.000 euros a finançar el projecte “Enfortim el teixit associatiu de les Illes Balears cercant aliances amb diferents actors socials i millorant la seva comunicació i participació” que la Coordinadora d'ONGD duu a terme durant l'any 2018. El projecte té com a principal objectiu la cohesió i coordinació de les entitats de les Illes Balears que treballen en cooperació, ajuda humanitària i desenvolupament; el manteniment del treball en xarxa amb la Coordinadora d’ONGD d'Espanya, Xarxa de Coordinadores Autonòmiques i altres plataformes i entitats; promoure línies de comunicació per a la transformació social activa i permanent; la sensibilització i la formació de la ciutadania al voltant de la cooperació, el desenvolupament i la solidaritat, i la participació en el disseny de les polítiques de cooperació.