torna

Detall de la notícia

Imatge 3463893

La consellera de Salut, Patricia Gómez, conversa amb els usuaris de Siloé a la casa d'acollida de Santa Eugènia

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat avui les instal•lacions de l’Asociación Siloé en el municipi de Santa Eugènia. L’entitat presta un servei d’atenció i acollida a les persones amb VIH-sida a Mallorca. En l’actualitat, deu usuaris resideixen en el centre.

Precisament, els usuaris han mantingut una reunió amb la consellera de Salut, a qui han explicat la seva feina diària i la seva forma de viure. Segons la responsable de Siloé, Mar García Rullán, se’ls ensenyen hàbits de vida saludable i es fan tallers de memòria, de psicomotricitat i ioga, perquè puguin recuperar-se de la malaltia.

Gómez ha conegut la tasca de l’entitat a través del seu programa assistencial, el projecte socioeducatiu i el treball en xarxa. També ha pogut recórrer la casa d’acollida i el servei que presta als deu usuaris. «Hem de destacar la tasca que fa l’Asociación Siloé i els professionals que treballen amb els usuaris. L’equip ha aconseguit que tenguin una vida normalitzada, lliure de substàncies i de malaltia».

La consellera de Salut manté una estreta relació amb les associacions de pacients per conèixer-ne les necessitats i difondre els serveis que la Conselleria de Salut posa a disposició seva.