torna

Detall de la notícia

Imatge 3457166

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports porta a Múrcia l'artista Ian Waelder, que presentarà la seva obra We feel Untied, but why?

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, porta a Múrcia el jove artista contemporani Ian Waelder. L'exposició va quedar inaugurada el passat 6 de juliol a Múrcia, i romandrà oberta al públic fins al pròxim 23 de setembre, al Centro Párraga.

El projecte que Waelder presenta a Múrcia, "We feel untied, but why?", és una exposició específicament dissenyada per l'Espai 2 del Centre Párraga. L'artista intervindrà en els diferents elements de l'espai expositiu, així com en altres espais més genèrics del Centre. Exposarà treballs creats prèviament, però també presentarà obres de producció inèdita en l'àmbit plàstic i audiovisual.

L'artista s'inspira a través de les seves indagacions en el món de l'art i les seves teories, i en els espais amb grau zero de significat. Ian atorga grau zero a l'espai expositiu, el qual li permet intervenir en diferents espais del centre, sobretot en els llocs de pas. El projecte contemporani de Waelder vol aplicar l'estratègia de l'Skating a l'espai urbà, però des de l'escultura en relació a l'espai expositiu de l'art.

El treball de Waelder està comissariat per Sonia Fernández Pan. La intervenció de Ian Waelder i Sonia Fernández s'inclou en el programa "Contextos" de "CENDEAC", integrat en el Centre Párraga. Aquest programa pretén ser un punt de trobada entre professionals, comissaris i artistes visitants i locals per crear sinergies de treball.

L'Institut de les Indústries Culturals i les Arts de la Regió de Múrcia (ICA), que depèn de la Conselleria de Turisme i Cultura de la regió de Múrcia, pretén exposar artistes emergents contemporanis d'altres comunitats que segueixen la línia expositiva del Centre Párraga, és per això que el projecte de Waelder encaixa dintre d'aquestes premisses establertes.

La subvenció atorgada a través de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, té com objectiu crear llaços entre les diferents comunitats autònomes, i promocionar a joves artistes emergents contemporanis com Ian Waelder.

Ian Waelder

Ian Waelder és un artista nordamericà nascut a Madrid l'any 1993. Actualment viu a Frankfurt, Alemanya, on desenvolupa gran part del seu projecte artístic. Entre els seus reconeixements s'hi distingeix el premi Full Contact del festival internacional de fotografia SCAN a Tarragona, i la Menció d'Honor a la ciutat de Palma, l'any 2013. Va ser seleccionat a "descubrimientos PhotoEspaña" l'any 2017.

En la seva trajectòria professional ha donat classes com artista convidat a la Grisart Escola Internacional de Fotografia de Barcelona, a més de fer xerrades sobre el seu projecte a Amsterdam, Lleida i Xile.

L'any 2016 va fundar l'editorial "Editions&Publications" juntament amb Óscar Florit, amb l'objectiu de promoure els seus treballs i col·laborar amb artistes, teòrics i comissaris en forma d'edicions limitades.