torna

Detall de la notícia

Imatge 3454220

Prop de 10 milions d'euros per a tres programes de formació dual del SOIB

El Consell de Govern ha autoritzat, a proposta de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, una inversió per un import de 9.560.000 € per finançar la convocatòria de subvencions dirigides a executar tres programes de formació dual: SOIB Dual Vulnerables, SOIB Dual Centres Propis en sectors estratègics i SOIB Dual en empreses de sectors estratègics.
 
Els programes SOIB Dual a centres propis i a empreses s’adrecen a joves menors de 30 anys en situació d’atur, per obtenir un contracte de formació i aprenentatge en empreses de sectors estratègics, com ara l’agricultura ecològica, el sector industrial (nàutica, calçat, moble, bijuteria, energies renovables i eficiència energètica, química, etc.), TIC, comerç, turisme i hoteleria.
 
El programa SOIB Dual Vulnerables està orientat a persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social, i per garantir un mínim dels recursos totals assignats, es distribuirà un 8 % del crèdit a cadascun dels col·lectius següents: discapacitat sensorial, intel·lectual o del desenvolupament, i salut mental.
 
En total, s’espera que aquestes convocatòries beneficiïn més de 500 alumnes-treballadors, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat, la qualificació i la inserció professional de persones que pertanyen a col·lectius vulnerables, per mitjà de contractes per a la formació i l’aprenentatge en centres propis i empreses de sectors estratègics. Aquest tipus de formació combina una activitat laboral retribuïda en una empresa amb l’activitat formativa rebuda en el marc del sistema de formació professional per a l’ocupació.
 
La formació dual impulsada des del SOIB és un dels pilars fonamentals del Pla d’Ocupació de Qualitat de les Illes Balears 2017-2020, i ha demostrat una elevada taxa d’inserció, que supera el 70 % d’alumnes-treballadors que aconsegueixen un contracte laboral en els sis mesos posteriors a la finalització del programa.