torna

Detall de la notícia

Imatge 3450211

25 artistes residents a Mallorca participen a Estocolm de l'exposició Passion Baleart

El pròxim dissabte 25 d'agost s'inaugurarà a la galeria Edsvik Konsthall, d'Estocolm, Suècia, l'exposició col·lectiva Passion Baleart. Aquest dijous 2 d’agost, Ca n’Oleo n’ha acollit la presentació amb la presència del director de l'Institut de Estudis Baleàrics, Francesc Rotger, Inma Bianchi, directora d'Arte Visión, i gran part dels artistes participants.

La mostra compta amb 170 obres de 25 artistes locals en la seva majoria, però també d'altres nacionalitats, residents a Mallorca. La selecció d'art, composta per pintors, escultors i fotògrafs, pretén ser un aparador de l'art contemporani que es pot trobar avui dia a les Illes Balears. En relació amb l’any passat, en què la mostra es va fer a Suïssa, el nombre d’artistes participants ha crescut, dels 9 que hi varen participar el 2017.
 
La Conselleria de Cultura del Govern balear, a través del Institut d'Estudis Baleàrics, hi col·labora amb la mobilitat de les obres d'arts i els artistes integrants en el projecte. El director de l'IEB, Francesc Rotger, ha volgut destacar la coincidència d'aquesta mostra d'artistes balears amb la que aquests dies es fa a Pequín, i ha recordat que "si l'activitat programada és una iniciativa de l'IEB es fa una convocatòria oberta per a tothom, però si es tracta d'un projecte personal com és aquest cas, aleshores la selecció dels artistes i el criteri seguit és a càrrec de la comissària; en aquest cas, el Govern només hi col·labora amb les línies obertes de subvencions, com la de mobilitat".
 
Per la seva part, Inma Bianchi ha remarcat que "és la primera vegada que tants artistes de les Illes Balears participen de cop en un esdeveniment artístic d'aquestes característiques a Suècia. L'objectiu és la projecció internacional dels artistes balears, crear sinergies amb els artistes suecs i obrir les portes als creadors escandinaus per a compartir art i cultura amb els balears, donada l'estreta relació entre ambdós països".
 
Entre els artistes més destacats es troben a Richard Chiang, premi Accèssit VIII del Concurs Internacional de Pintura de la Fundació Barceló, Pascual de Cabo, Medalla d'Or de la Ciutat de Palma per la seva trajectòria artística, Jordi Mollá, reconegut actor, director, escriptor i pintor que presentarà a Estocolm els seus últims treballs. A més tindran presència en la mostra altres grans mestres com Miguel Reche i Daniel Codorniú.

L'exposició està organitzada per Arte Visión i compta amb la col·laboració del centre d'exposicions Edsvik Konsthall, una de les galeries més grans de Suècia dirigides per Ricardo Donoso, sense el suport de la qual no hauria estat factible realitzar una mostra de semblant característiques; i la de l'Institut Cervantes d'Estocolm que les seves gestions van desembocar en un acord entre Arte Visión i Edsvik Konsthall fa tres anys. L'Institut Cervantes, a més, serà escenari de la presentació de la mostra balear a la premsa sueca.
 
Aquesta exhibició, pel volum i qualitat artística, pretén ser un focus d'atenció a la societat sueca i ha fet una crida a les institucions i ambaixades a Estocolm, les quals ja han confirmat assistència a l'esdeveniment.

Arte Visión realitzarà des de la primera setmana d'agost fins al dia 25, dia de la inauguració, una campanya de publicitat i comunicació amb l'objecte d'arribar al major nombre possible de ciutadans d'Estocolm.

La mostra consta de dos períodes; el primer, entre el dia 25 i 28 d'agost on el centre només exposarà les obres dels artistes d'Arte Visión, i un segon període des del 29 d'agost al 2 de setembre en què Edsvik Konsthall organitza una fira d'artistes i galeristes suecs, i on els artistes d'Arte Visión estaran integrats. Arte Visión té la confiança que arran d'aquesta trobada artística puguin sorgir nous horitzons per als artistes de Balears en la capital sueca.

Els artistes participants estaran presents a Estocolm a disposició dels mitjans entre els dies 22 i 26 d'agost. L'exposició es podrà visitar fins al dia 2 de setembre.

Informació sobre l'exposició

Lloc: Edsvik Konsthall
Sala: Konsthall Väst
Adreça: Lansnoravägen 42, 192 51, Sollentuna,
Horari: d'11:00h a 19:00h.
Entrada: 100 kr
Data de la Inauguració: 25/08/2018 a les 11:00h
Data de tancament: 02/09/2018
Nombre d'obres: 170
 
Tècniques: Oli, fotografia, aquarel·la, pastís, ceràmica, mixta, acrílic, ferro, ceràmica, estuc, fusta, etc.
 
Artistes: África Juan, Alberto Maté, Anaïse Nolan, Belén Escutia, Bettina Rebecca Westerheide, Bruno Frerejean, Cati Gelabert, Concha Camarena, Daniel Codorniú, Enrique Razkín, Ernesto Rodríguez, Éva Kónya, Gabriela Lavezzari, José Aranda, José Luís Mesas Sánchez, Lucilia Moreno, Lluis López, Miguel Ramón, Miguel Reche, Pascual de Cabo, Pàtric Marín, Pilar Correa, Ricard Chiang, Tess Quintana y Jordi Mollà.
 
Contacte: Inma Bianchi, directora Arte Visión, info@artevision.es, +34 670 620 469
                  Francisco Ubilla, cap de premsa Arte Visión, press@artevision.es +34 644 274 667

Enllaços:
www.artevision.es
www.edsvik.com/passion-baleart/
https://hermes.cervantes.es/FichaWeb/120941/105