torna

Detall de la notícia

Imatge 3448675

Educació ha lliurat el projecte definitiu del CEIP Ses Planes a l'Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia

La Conselleria d’Educació i Universitat ha lliurat aquest matí a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia el projecte definitiu del nou CEIP Ses Planes. A l’acte de lliurament, a banda del batle, Josep Marí, i la regidora d’Educació, María José Guisado, i  tècnics municipals, hi han assistit la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, i l’arquitecta Maria Isabel Seguí de l’IBISEC.

Una vegada lliurat el projecte definitiu, segons el conveni signat entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació, el  consistori  josepí es farà càrrec d’aquesta licitació i la posterior adjudicació per tal  de poder començar les obres tan aviat com es pugui.

El pressupost previst és de més 4.671.000 euros i es calcula un termini d’execució, una vegada iniciades les obres, de 14 mesos.

El CEIP de Ses Planes serà de dues línies i comptarà amb 6 unitats d’infantil i 12 de primària, per acollir a un total de 450 alumnes (150 d’infantil i 300 de primària). El col·legi s’ubicarà als afores del nucli de Cala de Bou de Sant Agustí des Vedrà al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia. La superfície del solar és de 8.100 m2 i  el CEIP tindrà una superfície construïda de 3.649 m2 distribuïts en planta baixa i dos pisos.

El nou centre es construirà seguint criteris racionals, econòmics i sostenibles de mínima complexitat constructiva que facilitin el seu manteniment. Cal destacar l’adopció de mesures d’eficiència energètica i d’optimització dels recursos naturals de cara a aconseguir una bona climatització del centre. Entre ells, la morfologia de l’edifici que entre cada un dels blocs de planta baixa ubica espais de circulació que permeten tant l’entrada de llum en sentit transversal com l’obertura de visuals cap al pinar existent. També es potencien els mitjans naturals com porxos, pèrgoles, persianes, terrasses...a més, està previst que els espais lliures disposin de zones enjardinades.