torna

Detall de la notícia

Imatge 3443261

El Pacte d'Estat contra les Violències Masclistes inclou la insularitat com a criteri per al repartiment entre les comunitats autònomes

La Conferència Sectorial d’Igualtat aprova que les Balears rebran 4 milions d’euros per a l’any 2018
La Conferència Sectorial d’Igualtat ha acordat avui incloure la insularitat en els criteris de repartiment i la distribució del crèdit per al desenvolupament del Pacte d’Estat contra la violència de gènere destinat a les comunitats autònomes. D’aquesta manera, s’incrementa la quantitat que rebran les Balears, que passarà dels dos milions d’euros prevists inicialment als 4.041.423 euros. Cal destacar, a més, que l'acord s'ha aprovat per unanimitat.

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha manifestat la satisfacció del Govern de les Illes Balears pel fet que el Govern estatal hagi recollit la reclamació de les Illes Balears. «El criteri d’insularitat, el reclamàvem des de l’IBdona i per primera vegada es reconeixerà», ha indicat la consellera, que també ha afegit que a partir de finals del mes d’agost es coordinaran «tant amb els consells insulars com amb els ajuntaments totes les polítiques que hem d’aplicar en execució del pacte i amb els recursos econòmics que ens arribaran per part de l’Estat».
 
Més doblers per als ajuntaments
Pel que fa a l’assignació que rebran les entitats locals, la ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, ha anunciat que per al pressupost de 2019 es duplicarà el pressupost que es tenia previst per als ajuntaments, que passarà dels 20 milions d’euros als 40. En aquesta qüestió, el Govern de les Illes Balears ha demanat que en el repartiment es tengui en compte la singularitat dels consells insulars, perquè són ens locals. Per altra banda, la ministra també ha avançat que el proper Consell de Ministres aprovarà un Reial Decret per a reformar la Llei de bases de règim local per tal de retornar als ajuntaments les competències que tenien en matèria de violència de gènere.

Així mateix, per part de les Balears s’ha reclamat l’elaboració d’una llei integral contra el tràfic de dones i nines amb fins d’explotació sexual. Relacionat amb aquesta qüestió, cal recordar que les Balears estan en procés d’elaboració d’un pla autonòmic contra el tràfic de dones i nines per a l’explotació sexual, que està previst que estigui enllestit el proper mes de desembre.

Durant la reunió també s’ha posat en valor la inclusió de les polítiques d’igualtat en la Vicepresidència del Govern de l’Estat i el tractament de les polítiques d’igualtat com a temes d’Estat.

La Conferència Sectorial d'Igualtat s'ha dut a terme aquest matí a la seu del Ministeri de la Presidència. La consellera Pilar Costa hi ha assistit acompanyada per la directora de l'IBDona, Rosa Cursach.