torna

Detall de la notícia

Imatge 3436549

Armengol presenta la reobertura del Museu de Menorca, exemple de col·laboració institucional

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha participat avui a Maó amb el ministre de Cultura i Esports, José Guirao, a l’acte de reobertura del Museu de Menorca. Segons Armengol, aquesta nova etapa del museu és el fruit d'una col·laboració institucional que “fins fa poc era una excepció a la regla”. “Estic segura que, a partir d'ara, podrem trobar en el Ministeri de Cultura, i en el Govern de l'Estat en el seu conjunt, una cooperació i lleialtat institucional contínua i fructífera”, ha assegurat.
 
La presidenta també ha incidit que “a les Illes Balears col·laboram a partir d'un federalisme interior respectuós amb les singularitats de cada illa però que fa feina pel que ens uneix i el que ens ajuda a avançar. Aquest museu és una prova de l’eficàcia d’aquesta forma d’entendre les relacions institucionals i polítiques”. “El Govern de les Illes Balears està al costat del Consell per col·laborar i aportar els recursos humans i econòmics necessaris per a la seva gestió i, com és el cas d'avui, per a la seva evolució”, ha afegit.
 
S’ha de recordar que l’any 2011 el Govern de les Illes Balears va cedir la gestió del Museu al Consell Insular de Menorca, que ho fa amb personal de l’Administració autonòmica. En concret, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports enguany ha destinat 314.701 euros a despeses de personal. A més, al 2016 es va aportar 19.500 euros pel projecte museogràfic. L’any 2017, la Conselleria també es va fer càrrec de la reparació de peces de propietat autonòmica per un cost de 10.000 euros.
 
A la seva intervenció, la presidenta ha destacat el futur paper que tindrà el Museu de Menorca després de la seva reforma. “Els seus responsables han estat capaços d'elaborar un diagnòstic que concloïa que el centre necessitava un nou projecte, una nova mirada al passat”. Amb aquest gir, segons Armengol, la societat menorquina podrà trobar “la inspiració necessària amb la qual desenvolupar nous projectes i despertar noves inquietuds”.
 
La cap de l’executiu de les Illes ha finalitzat el discurs apuntant que “a partir de la seva reforma, el Museu de Menorca agafa un nou impuls amb la vocació de ser l'epicentre cultural de l'illa per ajudar a construir la Menorca de demà”.