torna

Detall de la notícia

Imatge 3434736

Armengol i la ministra de Turisme acorden treballar per recuperar les inversions turístiques a Balears

"El Ministeri de Turisme i Indústria treballarà, des del diàleg institucional, per recuperar les inversions turístiques de les Illes Balears en els pròxims pressuposts i pal·liar la manca d'execució pressupostària en matèria turística dels últims anys". La ministra de Turisme i Indústria, Reyes Maroto, ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.
 
Maroto ha manifestat que el Govern d'Espanya és "sensible a les peticions del Govern balear" i que, després d'aprovar el 75% de descompte per a residents, "el Ministeri seguirà treballant per reduir els efectes de la insularitat" i acompanyar les Illes Balears en la seva aposta pel turisme de qualitat ".
 
En aquest sentit, la ministra ha anunciat la intenció de millorar la dotació pressupostària de 2019, que des de 2011 s'ha reduït un 46%. "No perquè les xifres siguin positives hem de relaxar-nos: volem ajudar al sector turístic perquè segueixi invertint i millorant".
 
Tant la presidenta com la ministra han destacat les Illes Balears com un "referent de distribució de riquesa", amb convenis col·lectius com el d'hostaleria i comerç. Les dues s'han emplaçat a seguir "treballant junts" amb l'objectiu de "potenciar un model turístic de qualitat, allargar la temporada i que els que venguin gastin més", ha expressat Armengol.
 
"És important que les institucions col·laborem perquè les Illes Balears segueixin sent un referent turístic i per millorar el nostre model econòmic. Amb el nou Govern treballarem per recuperar inversions perdudes i avançar en qüestions com el Règim Especial de Balears ".