torna

Detall de la notícia

Imatge 3431893

Les Illes Balears i Canàries plantejaran a la Mesa de Qualitat de l'Ocupació al sector de l'Hoteleria l'aprovació d'una guia sobre càrregues i temps de treball

El Govern balear treballarà sobre la metodologia en càrregues de treball que han estat analitzades amb el Govern canari, i que es recull en una guia sobre càrregues i temps de treball en el sector de l’Hoteleria que impulsa la Conselleria d’Ocupació, Polítiques Socials i Habitatge del Govern de Canàries. La guia incidirà en la fixació de temps i ritmes de treball. Aquest és un dels principals acords a què han arribat avui el Govern de les Illes Balears i el Govern de Canàries en una intensa jornada de treball que continua aprofundint en la millora de les condicions de treball a l’àmbit de l’hoteleria, juntament amb representants de les patronals i sindicats del sector.

Aquesta segona trobada, celebrada avui a Santa Cruz de Tenerife, dóna continuïtat a la que va tenir lloc el passat mes de febrer, quan la consellera d’Ocupació, Polítiques Socials i Habitatge del Govern canari, Cristina Valido, es va desplaçar a Palma per mantenir una sessió de feina amb l’equip del conseller Iago Negueruela, i plantejar diverses mesures davant la mesa per la Qualitat de l’Ocupació a l’Hoteleria, que impulsa el Govern de l’Estat.

La delegació de les Illes Balears que encapçala Negueruela, es completa amb la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro; el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, i els secretaris generals i de CCOO i UGT a les Illes, José Luis García i Alejandro Texias, que han assistit acompanyats dels secretaris generals de les respectives federacions sectorials, Silvia Montejano i Alejandro Copete, respectivament. A la reunió d’avui, presidida per Valido i Negueruela, també han assistit representants de diverses patronals hoteleres i sindicats de les Illes Canàries, que han valorat positivament els resultats d’aquesta trobada.

A més d’adaptar la metodologia per a càrregues de treball, ambdues administracions autonòmiques elevaran aquest document, validat per l’Institut Nacional de Seguretat, Salut i Benestar en el Treball, al sí de la mesa estatal per la Qualitat de l’Ocupació a l’Hoteleria, a fi de que aquesta guia esdevingui un marc d’obligada referència a nivell estatal.

Malalties professionals
Un segon aspecte tractat ha estat el reconeixement de les malalties professionals per al col·lectiu de cambreres de pis, que ja es van iniciar a Palma, en la primera trobada entre les dues conselleries autonòmiques, i que s’elevà a la Mesa estatal per la Qualitat de l’Ocupació. A aquest respecte, el conseller Negueruela ha recordat que la ministra de Treball, Magdalena Valario, es va comprometre la setmana passada a Palma, a reactivar, tan prest com fos possible, la mesa de treball per arribar al reconeixement efectiu de les malalties professionals.

Una col·laboració amb continuïtat
La consellera Valido i el conseller Negueruela han valorat molt positivament la col·laboració que iniciaren els dos arxipèlags en el mes de febrer, ja que les dues comunitats tenen molts aspectes en comú en l’àmbit del turisme i l’hoteleria. Per això, Valido ha anunciat que ambdós territoris mantindran dues trobades més enguany, una a cada comunitat; a més de fer seguiment de les qüestions que s’han anat plantejant i que afecten els dos territoris, s’aprofitaran aquestes reunions per fer dues jornades monogràfiques: d’una banda, una dedicada a la prevenció de riscos laborals en el sector i l’altra, a la formació de recursos humans per al turisme, sobre qualificació i requalificació.

D’altra banda, el conseller Negueruela i la consellera Valido  han valorat positivament que organitzacions sindicals i empresarials i el Govern de l’Estat coincideixin  en la necessitat de plantejar la revisió de l’article 42 de l’Estatut dels Treballadors, amb la finalitat de frenar les externalitzacions de serveis.