torna

Detall de la notícia

Imatge 3431717

850 docents interins recuperen enguany el pagament de l'estiu

La directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez ha informat avui els sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació sobre el procediment que s’aplicarà enguany per recuperar el pagament de l’estiu aquest 2018 als funcionaris docents interins.

Les instruccions que regulen aquest pagament es refereixen a interins que hagin estat nomenats per substituir personal funcionari docent amb reserva de llocs de feina o en situació de llicència, o per substituir la reducció de jornada del personal funcionari docent, i que acumulin cinc mesos i mig de serveis prestats com a funcionari docent interí al llarg d’un mateix curs escolar.

En total es preveu que un total de 850 docents interins es beneficiaran d’aquesta indemnització, que suposa la recuperació d’un dret perdut a ran de l’aplicació del Decret llei 5/2012, d’1 de juny, de mesures urgents en matèria de personal i administratives per a la reducció del dèficit públic, que va eliminar aquesta prestació. El pressupost de 2018 de Personal Docent preveu destinar 2’2M € per a aquest concepte.

Cal tenir en compte que tots els interins que ocupen places vacants de tot el curs estan contractats fins el 31 d’agost.

Sánchez ha manifestat la seva satisfacció per la recuperació d’aquest dret i ha destacat l’esforç que s’ha fet des del Govern per a la recuperació progressiva de tots els retalls que s’han patit al sector educatiu, especialment a la passada legislatura. En concret, ha recordat que “el 2018 també s’ha recuperat el pagament dels complements de tutoria i de cap de departament, amb efectes 1 de setembre, que s’havien eliminat la passada legislatura, amb una inversió de 2’4 M, a més de la reducció de 2 hores lectives al professorat de l’ensenyament públic major de 55 anys a partir de setembre de 2018 en aplicació de l’Acord Marc de 2015”.

Finalment, la directora general ha explicat que els sindicats han proposat a la mesa sectorial la possibilitat de que s’atorgui la mateixa puntuació als interins que acaben el contracte a 30 de juny que als que tenen la vacant de tot el curs. Aquesta és una mesura que es tractarà en properes meses sectorials.