torna

Detall de la notícia

Imatge 3430583

El Pla Estratègic de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere 2017-2019 ja compleix amb la majoria d'accions

El Pla Estratègic de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere 2017-2019 ja ha complert amb la majoria d’accions proposades. Del total de 35 mesures, dividides en 5 eixos estratègics, se n’han començat a desenvolupar 26 totalment o parcialment. En concret, 15 han estat assolides i 11 es troben en procés d’execució.
El ple del Consell LGTBI, reunit avui horabaixa a l’Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), ha fet balanç dels dos anys d’aplicació de la Llei 8/2016 per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. Entre d’altres accions dutes a terme, en aquest temps s’han format 1.162 treballadors en sectors com el de la salut, l’educació o l’administració pública; s’han dut a terme diverses campanyes de sensibilització, com la campanya “La identitat no s’imposa” per eradicar la transfòbia, i s’han convocat subvencions LGTBI.

També és destacable la posada en marxa del Servei d’Atenció Integral a persones LGTBI i a les seves famílies (SAI), que permet oferir atenció directa. Així mateix, en l’àmbit sanitari la Unitat d’Identitat de Gènere (UDIG), que ofereix atenció, orientació, assessorament i acompanyament psicoterapèutic tant a la població infantil i adolescent com a la població adulta, ha atès 136 persones, de les quals 84 són menors d’edat.
El Consell LGTBI de les Illes Balears es va constituir al maig de 2017 i va dur a terme una segona sessió el novembre del mateix any, en la qual es va aprovar el Pla Estratègic 2017-2019. Aquest òrgan de participació està integrat per representant de diferents institucions públiques, sindicats, entitats i societat civil.