torna

Detall de la notícia

Imatge 3429330

Nota informativa sobre els medicaments que contenen VALSARTÁN

Els usuaris de medicaments amb valsartan han d’acudir a les farmàcies per comprovar si els seus envasos estan afectats per l’alerta i, si és així, en rebran un de nou.

Davant l’alerta que va emetre ahir l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) en relació amb la retirada del mercat, per precaució, d’alguns lots de medicaments que contenen el principi actiu valsartan en els quals s’ha detectat una impuresa probablement carcinogènica, la Conselleria de Salut informa que les persones que prenen aquests fàrmacs han de dur l’envàs a la farmàcia, on es comprovarà si està afectat per l’alerta i, en cas afirmatiu, se’ls en donarà un altre sense cap cost per als usuaris del sistema públic de salut.

Així mateix, la Conselleria de Salut ha tramés l’alerta a les farmàcies, a tots els hospitals públics i privats, als centres sociosanitaris i centres penitenciaris on, a través dels serveis de farmàcia, també se substitueixen els medicaments amb valsartan afectats per la retirada per uns altres.

Les presentacions disponibles alternatives a les afectades per l’alerta es poden consultar en el centre d’informació en línia de medicaments de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (https://cima.aemps.es).

D’acord amb l’AEMPS, la retirada d’aquests lots, de 17 laboratoris, es fa seguint el principi de precaució i el risc serà avaluat en un arbitratge que ahir va iniciar la Comissió Europea.