torna

Detall de la notícia

Imatge 3422984

El Consell de Ministres acordarà aquest mes de juliol el 75 per cent de descompte de residents

El Govern de les Illes Balears ha arribat a un acord amb el Ministeri de Foment per tal que s’aprovi aquest mes de juliol en el Consell de Ministres l’augment del descompte de resident fins al 75 per cent en els vols amb la península. Així ho ha anunciat la presidenta Armengol després de la reunió mantinguda a Madrid avui amb el ministre José Luis Ábalos, a la qual també ha assistit el president de Canàries, Fernando Clavijo.
 
“Estam contents perquè s’ha aconseguit una solució que permet que l’aplicació es faci de la forma més ràpida possible. Es farà amb una proposta legal que s’ha plantejat des dels serveis jurídics de la nostra comunitat autònoma”, ha explicat la presidenta. Per tant, ara serà el Consell de Ministres qui aprovarà un acord per executar l’augment del descompte per a residents. Una vegada complit aquest tràmit, aquest mateix mes de juliol l’increment fins al 75 per cent entrarà en vigor de forma immediata”.
 
La cap de l’executiu de les Illes Balears ha agraït al ministre Ábalos “la voluntat política d’arreglar un problema” que havia deixat l’anterior Govern de l’Estat. A més, ha ressaltat que “aquesta solució és el fruit d’una feina conjunta amb el Govern de Canàries per assegurar el dret a la mobilitat de la ciutadania dels dos arxipèlags”.
 
Des del Govern de les Illes Balears s’insisteix que l'objectiu és equiparar les condicions dels ciutadans de les Balears amb les de la resta de territoris de l'Estat espanyol, tal com reconeix la Constitució amb vista a un compliment real i efectiu de la solidaritat interterritorial.
 
En qualsevol cas, des de l’Executiu balear es manté la línia de treball oberta paral·lelament per aconseguir que el descompte de resident s’inclogui en el futur Règim Especial de les Illes Balears (REIB) per tal que, de cara al futur, estigui assegurada aquesta bonificació.
 
S’ha de recordar que, en el cas de les Illes Balears, el fet insular resta competitivitat a les empreses i limita la mobilitat dels ciutadans, per la qual cosa el deure de les institucions és garantir un transport aeri –i marítim- adequats, que permetin respondre a les necessitats dels residents i també de totes aquelles persones que ens visiten.