torna

Detall de la notícia

Imatge 3415315

L'Euroregió Pirineus Mediterrània llança la seva convocatòria d'ajuts a projectes culturals 2018

Per tal d’enfortir la cooperació cultural, l'Euroregió Pirineus Mediterrània, de la qual forma part el Govern de les Illes Balears, llança per novè any consecutiu una nova convocatòria de projectes conjunta. Enguany la dotació financera de la convocatòria és de 170.000 euros, a distribuir entre diferents projectes de qualsevol disciplina i expressió artística en els àmbits de les arts escèniques, art contemporani, cinema, audiovisual, patrimoni material i immaterial, llengües euroregionals (català, occità, francès i castellà), música, literatura, etc.
 
Són elegibles entitats culturals de CatalunyaIlles Balears Occitània i està oberta tant a projectes de dimensió estrictament euroregional com a projectes que prevegin una dimensió més àmplia i siguin potencials candidats a ajuts d’àmbit europeu a través dels programes destinats per la Unió Europea a aquest efecte. El termini de presentació dels dossiers de candidatura és el 7 de setembre de 2018 per als projectes d’àmbit europeu i el 15 d’octubre de 2018 per als projectes d’abast euroregional.  
 
L'Euroregió Pirineus Mediterrània és un projecte de cooperació política, cultural i econòmica entre Catalunya, les Illes Balears i la regió francesa d’Occitània. Nascuda el 29 d'octubre de 2004, compta amb més de 14 milions d’habitants i representa el 14% del PIB dels dos països que la integren, França i Espanya, a través de les seves respectives regions.
 
Cal destacar que el Govern de les Illes Balears, que participa en la Comissió de Cultura de l’Euroregió a través de la seva Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ve fent una aportació econòmica per al seu funcionament d’ençà l’any 2012. La quantitat aportada per a la Convocatòria de 2018 és de 40 mil euros, superior en 10 mil euros a la de la de 2017 i que suposà un augment del 200% respecte a la d’exercicis anteriors. El manteniment d’aquesta aportació vol posar en valor el compromís d’aquesta Conselleria i de la seva Direcció General de Cultura envers l’aposta per la cultura i la seva projecció exterior que suposa la participació a les diverses convocatòries i iniciatives de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.
 
 
Més informació:
 
http://www.euroregio.eu/ca/ajudes-i-subvencions