vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 3406273

Trobada entre Fina Santiago i el conseller de Polítiques Migratòries de la regió italiana de la Toscana

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha mantingut una trobada  amb Vittorio Bugli, conseller responsable de polítiques migratòries de la Toscana, Itàlia. Es tracta d’un encontre previ a la participació de Bugli a la segona sessió de les jornades Més enllà de la crisi dels refugiats”, organitzada per la Conselleria.
 
La regió de la Toscana ha posat en marxa un procés específic d'acollida i integració de les persones refugiades i ha elaborat un llibre blanc de polítiques migratòries, amb especial referència als sol·licitants d'asil i als sol·licitants de protecció internacional.
 
Vittorio Bugli ha intervingut a la taula rododa “Una aproximació a les diferents respostes de regions europees davant la crisi dels refugiats“, a la qual també hi han participat representants d’altres països europeus, com Mary Constantoglou, directora general de KEKAPEL Lesbos (Grècia), organisme públic regional de formació, educació i treball contra l'exclusió social i Katarina Carlzén, coordinadora general del projecte "Partnership Skane” de la regió d’Escània, a Suècia.
 
La regió de l'Egeu nord de Grècia aglutina illes com Lesbos, Kos, Limnos o Samos, entre d'altres, que han estat a primera línia respecte de l'arribada de persones refugiades a Europa i han hagut de fer un esforç en l’acollida de persones, mentre que a Escània s’ha posat en marxa un sistema de coordinació multinivell per atendre la població refugiada, anomenat "Partnership Skane", en què participen organismes públics i privats de la regió.

Aquesta taula rodona ha posat punt i final a les jornades "Més enllà de la crisi dels refugiats. Les causes importen, i les respostes també" que s'han celebrat en dues sessions (dies 20 i 27 de juny), que han tengut com a objectiu eflexionar sobre les migracions forçades, les seves causes i conseqüències, així com la resposta de la comunitat internacional, col.laboracions i cooperació entre les diferents administracions i regions davant aquesta realitat.