torna

Detall de la notícia

Imatge 3405712

La selecció espanyola de bàsquet femenina dona suport al programa del Govern "Posam valors a l'esport"

La selecció espanyola de bàsquet femenina ha estat rebuda aquest migdia per la consellera Fanny Tur al Poliesportiu Prínceps d’Espanya. La selecció també, ha donat suport al programa que impulsa la Conselleria de Cultura, Participació i Esports "Posam valors a l'esport" participant en una activitat del programa de tecnificació de bàsquet amb els i les esportistes del Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears que gestiona el Govern.

A l’activitat hi han assistit la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyada del director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el gerent de la Fundació per a l'Esport Balear, Josep Abrines.

Un cop acabat l'entrenament que ha fet la selecció espanyola de bàsquet femenina al Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears, els i les integrants del programa de tecnificació, separats en grups en funció de la seva posició de joc, han treballat cada grup amb una o dues jugadores de la selecció. Aquestes els han fet un petit clínic especialitzat en la seva posició, donant-los consells, trucs i estratègies per millorar el seu joc.

Mentrestant, a les grades del pavelló hi ha hagut els assistents al campus de minibàsquet que es duu a terme en el poliesportiu.

Una vegada finalitzat, s’han fet una fotografia conjunta entre les setze jugadores i el seleccionador Lucas Mondelo de la selecció, els integrants del Centre de Tecnificació, les autoritats i els participants del campus de minibàsquet.

Els objectius d'aquesta acció és la d’acostar l'elit a les categories de formació del bàsquet i fomentar a través de l’esport la igualtat entre homes i dones.
 
La selecció espanyola femenina de bàsquet és un referent a nivell esportiu, però també un referent per al programa “posam valors a l’esport”, programa de la Conselleria que té diferents línies d’actuació dirigides a esportistes i tècnics, famílies dels esportistes i el teixit social de les Illes Balears.
 
En relació a la intervenció dirigida als esportistes, s’ha dut a terme una acció dirigida a modificar directament les actituds i els comportaments per millorar el fair play dels esportistes en edat escolar que participen en competicions esportives, mitjançant una formació específica dirigida als entrenadors que treballen diàriament amb aquests esportistes. Es va formar a un total de 450 entrenadors/entrenadores amb un impacte sobre 10.000 esportistes.
 
Pel que fa a la intervenció dirigida a les famílies, el que es treballarà a partir del proper mes de setembre, seran eines i recursos per tal de prevenir i aprendre a actuar davant els casos de violència a les grades.