torna

Detall de la notícia

Imatge 3404321

El Govern signa amb la UIB, el Consell de Mallorca i la Fundació Guillem Cifre de Colonya el Nou Anuari de la Joventut

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut Balear de la Joventut (IBJove), la Universitat de les Illes Balears (UIB), el Consell de Mallorca i la Fundació Guillem Cifre de Colonya signen un conveni per tal de realitzar un Anuari de la Joventut que esdevingui un instrument de debat, anàlisi i recerca sobre la realitat dels joves de les Illes Balears.
 
La realització d'aquest anuari pretén omplir un buit existent sobre les publicacions i polítiques en matèria de joventut que es realitzen a les Illes Balears. Així, l'anuari comptarà amb la següent estructura: dades estadístiques, iniciatives de les administracions, iniciatives de la societat civil, recerca i debats oberts i un monogràfic.
 
En aquesta primera edició el monogràfic estarà dedicat a "joves i benestar psicològic i emocional", un tema cabdal i poc visible però de gran importància i transcendència en les polítiques de joventut.

Els articles i les informacions seran a càrrec de personal acadèmic i professionals de diferents sectors, sempre complint amb criteris de qualitat per tal de donar rellevància i validesa a l'anuari. La UIB i els tècnics de l'IBJove vetllaran per mantenir aquests criteris de qualitat, així com la presència de les diferents illes.

El conveni se signa per quatre anys prorrogables per tal de garantir la seva continuïtat i solidesa, i s’espera aconseguir tanta rellevància a l'alçada d'altres coneguts anuaris com el de l'envelliment o el de l'educació. L'anuari es publicarà en paper i també en format digital.

A la signatura del conveni hi ha assistit Carles Gonyalons, director General d'Esports i Joventut, acompanyat de Joan Ferrà, director de l'Institut Balear de la Joventut, Llorenç Huguet, rector de la UIB, Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca, i Josep A. Cifre, president de la Fundació Guillem Cifre de Colonya.També hi han assistit Joan Font, conseller insular de Desenvolupament Local, Àlex Segura, director insular de Joventut, i Juan José Caldés, Relacions Institucionals i Estalvi Ètic de la Fundació Guillem Cifre de Colonya.
 
ELS JOVES REPRESENTEN EL 16%

La joventut a les Illes Balears suposa 16,4% de la nostra població, això és prop de 200.000 persones.
 
El dinamisme social dels joves fa que resulti certament complex estudiar-lo i analitzar-lo sense que els resultats esdevinguin obsolets abans que surtin a la llum. Alhora, però, en aquest dinamisme resideix la seva riquesa i cal reproduir-la a través d'estudis, experiències, reflexions i debats.

L'Anuari de la Joventut vol ser un lloc de trobada d'investigadors, docents, professionals de joventut, voluntaris i, evidentment, dels propis joves, i que sigui fonament per millorar la pròpia acció de les institucions, que permeti analitzar l'evolució, interessos i necessitats dels nostres joves.