torna

Detall de la notícia

Imatge 3400113

Armengol destaca el compromís de la Coordinadora per millorar el benestar de la ciutadania

“Si avui som una societat més justa i inclusiva és gràcies a la Coordinadora. Gràcies a les entitats i la gent que la forma. Han estat 40 anys de compromís amb els ciutadans i ciutadanes d’aquestes illes, fent una feina encomiable per la igualtat, la solidaritat, la dignitat, la conscienciació i la superació de barreres”. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquestes declaracions durant l’acte de celebració del 40è aniversari de la Coordinadora Balear de Persones amb Discapacitat, a la qual també han assistit Fina Santiago, consellera de Serveis Socials i Cooperació, i Patricia Gómez, consellera de Salut i Consum.
Armengol ha destacat el paper d’entitats com la Coordinadora, el CERMI i el Tercer Sector per aconseguir noves lleis, com la d’accessibilitat universal i del tercer sector, que “garanteixen drets i milloren el benestar de la ciutadania”. Unes normes, ha assenyalat, producte “d’un canvi cultural impulsat per la magnífica feina de conscienciació i sensibilització d’associacions i entitats”.

La presidenta també ha ressaltat la importància de seguir treballar conjuntament, entitats i institucions, “perquè tothom gaudeixi de les mateixes oportunitats i es facin efectius els drets de la tota ciutadania en tots els àmbits de la vida”. En aquest sentit, ha volgut posar de relleu la funció social de les associacions que representen els col·lectius de persones amb capacitats diferents, “gestionant demandes i necessitats, prestant serveis i arribant allà on no arriben les institucions”.
Per acabar, la titular de l’executiu mencionat algunes de les iniciatives posades en marxa al llarg d’aquesta legislatura, com els Itineraris Integrals d’Inserció laboral del SOIB; la reserva de nous habitatges públics per a persones amb diversitat funcional; la incorporació de professionals docents i de suport als centres educatius; els ajuts a associacions de pacients per a serveis de millora de l’autonomia personal; o l’avançament de diners per a material ortoprotètic, per part de l’Administració, que ja ha beneficiat 193 persones.