torna

Detall de la notícia

Imatge 3397522

Organitzacions de tot Espanya fan a Palma les primeres passes en formació com a entitats acreditades de Projectes de Voluntariat d'Erasmus+ Joventut

Una trentena d'entitats de tot Espanya que s'acaben d'acreditar per acollir i/o enviar voluntaris o coordinar Projectes de Voluntariat del programa Erasmus + Joventut participen fins al proper diumenge a Palma en una formació que té com a objectiu guiar-los en la seva nova tasca i aconseguir resultats de qualitat. Es tracta de la primera formació d'aquestes característiques que acullen les Illes Balears i la quarta que es realitza en àmbit estatal.

En el decurs d'aquestes sessions, responsables de les entitats rebran formació específica sobre com donar suport i acompanyament als voluntaris i com familiaritzar-se amb les diferents eines de què disposa el programa. Tot això de la mà de formadors especialitzats de l'Agència Nacional Espanyola, de les dues tècniques de la Direcció General d'Esports i Joventut de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern que gestionen Erasmus+ a les Illes i de tècnics d'Extremadura i el Principat d'Astúries desplaçats a Palma per a l'ocasió.

El director de l'Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà, ha visitat aquest matí els tallers per agrair la tasca de les noves entitats i encoratjar-les a treure el màxim profit del programa.

En aquest sentit, ha recordat que les entitats acreditades per a Projectes de Voluntariat  tenen una importància cabdal en el desenvolupament del programa, ja que són les encarregades de gestionar els enviaments i les estades dels voluntaris i de garantir que es cobreixen les seves necessitats.

A les Illes Balears hi ha un total de 21 entitats acreditades, de les quals 19 són de Mallorca i 2 de Menorca, si bé n'hi ha altres dues a Eivissa que es troben en procés d'acreditació: l'Ajuntament d'Eivissa i el Club Nàutic de Santa Eulàlia, que es van animar a participar en el programa arran d'una formació impulsada pel Govern i que ja planegen participar en un projecte relacionat en l'àmbit esportiu.

Els Projectes de Voluntariat i les Illes Balears

En els darrers 10 anys, una cinquantena de joves de les Illes han fet voluntariat internacional i han viscut, a través d’aquesta oportunitat de mobilitat internacional, experiències de desenvolupament personal i d’aprenentatge continu d’un alt valor afegit. De la seva banda, 236 voluntaris d’altres països han participat en Projectes de Voluntariat desenvolupats a les Illes Balears. En tots els casos, les entitats acreditades han jugat un paper important donant suport i acompanyament als joves voluntaris