torna

Detall de la notícia

Imatge 3392153

La DG de Formació Professional i Formació del Professorat informa els representants d'ICOMOS sobre el programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana i la qualificació professional de la construcció de la pedra en sec

El passat dijous, 7 de juny, la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, va assistir a una reunió convocada pel Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca per exposar als representants del Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS) les iniciatives i actuacions que les Administracions públiques destinen a l’entorn de la serra de Tramuntana com a patrimoni mundial.

Els representants d’ICOMOS, que és l’organisme que vetlla pels monuments i llocs declarats patrimoni mundial a l’Estat espanyol, varen conèixer de primera mà les actuacions de les diferents administracions, sota la coordinació del Consorci Serra de Tramuntana del Patrimoni Mundial, en qüestions de territori, medi ambient, agricultura o educació. En aquest sentit, Maria F. Alorda, centrà la seva intervenció en dos aspectes: la qualificació professional de la construcció de la pedra en sec i el programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana. Així, pel que fa al primer punt, explicà les passes realitzades per incloure dins el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals (CNCP) la qualificació professional de la construcció de la pedra en sec. Per altra banda, quant al programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana, exposà que aquest programa és fruit de la col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Universitat i el Consell de Mallorca i que vol promoure la metodologia d’aprenentatge servei dins el currículum dels centres educatius de l’àmbit de l’illa de Mallorca en el marc de la serra de Tramuntana per afavorir l’establiment de xarxes comunitàries amb responsabilitat social.

Per part del Consell de Mallorca, varen assistir a la reunió Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures; Miquel Vadell, director insular de Territori i Paisatge; Josep Manchado, director insular de Medi Ambient, i Pep Bernales, cap de servei del Consorci Serra de Tramuntana. En canvi, per part del Govern de les Illes Balears, al marge de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, hi foren presents Mateu Ginard, director general d’Agricultura i Ramaderia; Miquel Mir, director general d’Espais Naturals i Biodiversitat; Guillem Rosselló, gerent del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), i Rosario Sánchez, directora general de Coordinació. Finalment, en representació d’ICOMOS hi varen assistir Alicia Castillo Mena i Mikel I. Landa, presidenta i vicepresident del comitè espanyol d’ICOMOS, respectivament.