torna

Detall de la notícia

Imatge 3391972

La Conselleria d'Esports presenta el contracte de patrocini per a la concentració i els partits de la Selecció espanyola femenina de bàsquet a Palma

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, amb el president de la Federació Espanyola de Bàsquet, Jorge Garbajosa, i la jugadora mallorquina Alba Torrens han presentat al Palma Arena el contracte de patrocini entre la Conselleria de Cultura, Participació i Esports  i la Federació Espanyola de Bàsquet per a la concentració i els dos partits amistosos de la Selecció espanyola femenina de Bàsquet contra el Japó, preparatoris del Campionat del Món de Bàsquet Femení FIBA 2018, que es jugaran en el Palau Municipal d’Esports Son Moix de Palma els dies 5 i 6 de juliol a partir de les 21h. Han estat acompanyats pel director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons i el president de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, Juanjo Talens.
 
Aquest contracte s’ha signat amb motiu de la concentració per als entrenaments a Palma, entre el 26 de juny i el 7 de juliol, i els dos partits amistosos preparatoris del Campionat del Món de Bàsquet Femení FIBA 2018.
 
Amb motiu de la concentració, hi haurà dos actes amb la Selecció espanyola de bàsquet; un dedicat al programa “Posam Valors a l’Esport”, impulsat per la Conselleria a través de la Direcció General d’Esports i Joventut, que es farà al poliesportiu Prínceps d'Espanya, i un de segon, la recepció per part de la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol.
 
En els darrers anys, la selecció espanyola femenina de bàsquet ha guanyat medalles en els campionats del món i europeus des de 2001. Destaca especialment la medalla de plata al campionat del món de 2014, la medalla de plata als Jocs Olímpics de Rio 2016 i la medalla d’or a l’Eurobàsquet de 2017, que ha posicionat aquesta selecció núm. 1 del rànquing europeu i núm. 2 del rànquing mundial FIBA.

Una de les jugadores més resolutives i peça clau d’aquesta selecció és la binissalemera Alba Torrens, que ha liderat aquest equip de forma indiscutible els darrers anys: millor jugadora d’Europa els anys 2011 i 2014, MVP de l’Eurobàsquet 2017, inclosa en el quintet ideal de l’Eurobàsquet 2013, 2015, 2017, i quintet ideal del mundial FIBA 2014.

Precisament, la promoció de l’esport femení és una de les línies prioritàries de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports aquesta legislatura en què s’ha apostat per patrocinis de grans esdeveniments esportius femenins; en aquest cas es tracta de la promoció de l’esport de màxim nivell femení.
 
La Conselleria ha volgut impulsar aquest esdeveniment esportiu amb motiu de l’interès general per part dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears que podran gaudir dels partits de la selecció espanyola a l’illa.
 
Les entrades per als partits amistoso es poden aconseguir en aquest enllaç: https://seleccionbaloncesto.entradas.plus/entradas/listaEventos